Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Fuss az iskoládért” jótékonysági futónappal indult a vasárnap reggel

2023. október 2. 11:24
Ragyogó napsütés, de nem túl meleg, rengeteg résztvevő, profi szervezés. Minden adott volt vasárnapi Fuss az iskoládért versenyhez, a Barátság-parkban.

A jótékonysági futónap a Valeo - Rotary Club Balatonfüred – Veszprém és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében valósult meg, azzal a céllal, hogy egészséges életmódra ösztönözzön. Fontos szerepet kapott a jótékonyság is: öszesen kétmillió forint értékű sportcélú támogatást osztottak szét a legjobban teljesítő iskolák között.

A résztvevők két táv közül választhattak – 2023, valamint 9600 méteres síkfutás –, az iskolások kilométereit összeadták, majd az intézmény tanulóinak száma alapján arányosan kiszámolták, ki gyűjtötte a legtöbb kilométert. A verseny a Jutasi útról rajtolt, onnan a Munkácsy úton át a Haszkovón keresztül szintén a Jutasira érve kellett a kört teljesíteni, a befutó pedig a Barátság parkba érkezett. A szervezők játszósarokkal, nyereményjátékokkal készültek.

Hartmann Péter, az egyesület elnöke köszöntötte elsőként a megjelent iskolákat, résztvevőket, de felszólalt Porga Gyula polgármester is, aki kiemelte: különleges ez a 2023-as év, örül annak, hogy ez a kezdeményezés is hozzájárul az év sikeréhez, mely mind a résztvevő futóknak, mind a városnak, a családnak és természetesen az iskoláknak is nagyszerű.

Eredmények:
1. Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
2. Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
3. Dózsa György Általános Iskola
4. Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.