Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
12°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
12°C

Az ország és benne Veszprém is megmozdult az állatvédelmi témahéten

2023. október 6. 22:39
Több kreatív megoldással is lehetett találkozni Veszprémben az állatvédelmi témahét során, de közben átadták az ország kutyabarát vasútállomását is ugyanitt.

A tavalyi nagy érdeklődés után idén ismét meghirdette Ovádi Péter, állatvédelmi kormánybiztos azt a tematikus témahetet, amikor az országban egy héten keresztül több programon keresztül hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Ennek keretében idén a fővárosban Állatvédelmi pikniket is szerveztek, de a vidéki városok és falvak sem maradtak ki az eseménysorozatból.

Az állatvédelmi koncepció egyik pillére - aminek kidolgozása szintén a veszprémi politikus, Ovádi Péter feladata volt még miniszteri biztosként – a jövő generációjára való építkezés. Ahogy a mottójukban is állt: a jövő állatvédői a mai osztálytermekben nőnek fel.

Éppen ezért a témahét során számos iskola és óvoda is bekapcsolódott a programokba, köszönhetően a pedagógusoknak, akik aktívan érdeklődtek a felhívások iránt.

A veszprémi Ringató Óvodában például egy élőképet rajzoltak a gyerekek, ami madártávlatból egy bagoly arcát formázta.

Az állatkert a témahéthez és az október 4-ei Állatok világnapjához kapcsolódóan egy szimbolikus együttműködéssel állt ki.

„Mivel az állatok védelme szorosan összekapcsolódik a környezetvédelemmel, ennek apropóján szeretnénk Nektek bemutatni Veszprém egyik legújabb fejlesztését, a V-bikeot. A bicikli az egyik legjobb környezetbarát közlekedési alternatíva, ha lecserélnétek az autót és mivel a Fejes-völgyi bejáratunk közelében már V-bike dokkoló is van, pillanatok alatt el tudtok vele jutni az állatkertig. Mi is kipróbáltuk, kis barátainkkal együtt, és azt kell mondanunk, imádjuk!” – írták a Facebook-on közzétett bejegyzésükben.

Szintén az állatkert szervezte meg a világnap alkalmából az immáron hagyományos vetélkedőjét a helyi gyermekeknek, nem titkoltak edukációs és ismeretterjesztő céllal.

A szerencsés együttállásnak köszönhetően éppen a tematikus héten ért véget a veszprémi vasútállomás feljújítása, ami az első állatbarát állomás lett az országban. Hogy miért, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. 2024. május 6. 16:31 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38 Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.