Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közel háromszáz magyar ugrik medencébe a Duna Arénába

2023. október 19. 20:27 // Forrás: MTI
Péntektől vasárnapig a Duna Arénában rendezik a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a World Aquatics idei úszó világkupa-sorozatának harmadik, egyben utolsó állomását, amelyen közel háromszáz magyar versenyző ugrik medencébe.

Budapest 2018, 2019 és 2021 után negyedik alkalommal rendez vk-fordulót, a magyar szövetség beszámolója szerint a viadalra 56 ország 552 versenyzője nevezett.

A rendező országnak lehetősége van arra, hogy klubszínekben további versenyzőket indítson, így a magyar junior és felnőtt válogatott úszók (38 fő) mellett összesen 278 hazai versenyző nevezett. A vk-viadalon 236 külföldi indul, köztük olimpiai és világbajnokok, világcsúcstartók.

A budapesti vk-n 13 versenyző, összesen 23 számban készül triplázásra, azaz Berlin és Athén után a magyar fővárosban is győzelemre hajt, ez pedig extra 10 ezer dolláros bónuszt jelentene számukra. Magyar úszó nincs köztük.

A Duna Arénában sorra kerülő világkupa küzdelmeit az M4 Sport és az M4 Sport+ élőben közvetíti, a délelőtti előfutamokat 9.00 órától, a döntőket 17.30-tól rendezik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.