Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövő héten a kortárs jazz kultikus előadói Veszprémben

2023. november 12. 8:27 // Forrás: Veszprémi Jazz Fesztivál
November 16. és 19. között a kortárs jazz nemzetközi és hazai előadói lépnek fel a Veszprém Jazz Fesztiválon, köztük Jojo Mayer, Bill Frisell. Erik Truffaz nemrég megjelent, Clap! című lemezét mutatja be a fesztivál nyitónapján. Első magyarországi koncertjét adja a Scary Pockets, a The New Mastersounds, a Tygroo és Izo FitzRoy is, de a világhírű dobos-producer, Manu Katché is először lép fel hazánkban szólóprojektjével.

A Veszprém Jazz Fesztivál nyitónapján szólóprojektjével is bemutatkozik hazánkban a sztárok dobosaként is ismert Manu Katché, és először lesz látható Magyarországon az elektronikus tánczenét a balkáni dallamokkal és a rap elemeivel ötvöző Tygroo. Néhány hete megjelent Clap! című albumát mutatja be Erik Truffaz, a gitáros legenda, Bill Frisell pedig triójával lép színpadra.

November 17-én a német Botticelli Baby nyitja a koncertek sorát, majd a José James trombitásaként világhírűvé vált Takuya Kuroda saját projektjével lép színpadra. Az európai szupergroup, a Nils Landgren 4WD új lemezét hozza el a veszprémi közönségnek, őket a kilencfős lengyel bigband, a Mitch & Mitch követi. Szombaton Jojo Mayer, IzoFitz Roy, a Scary Pockets és a The Horny Funk Brothers koncertjei lesznek láthatók.  A Veszprém Jazz Fesztivál koncertprogramját vasárnap a kortárs brit funk-soul meghatározó produkciója, a The New Mastersounds zárja, akiknek Turn Things Around című dalát a The Funky & Groovy Music Lexikonban Peter Wermelinger a tíz legnagyobb kedvence közé sorolta.

A magyar előadók közül a Hangvillában az Antal Gábor Trió, a Bujdosó Trió, a Baló Sámuel Trió, a Parvaro, a Nagy Emma Quintet, a SunMa, a zïp, a Kéknyúl, a Gorg & Benzol és Daveform Quintet lép színpadra, míg a Papírkutyában a Snétberger Alapítvány növendékei adnak ingyenes koncerteket.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló Veszprém Jazz Fesztivál négynapos jazz ünnepet ígér a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya színpadain. A helyszínen Kleb Attila fotográfus Closer című kiállítása is látható lesz. A jazz világsztárjairól készült portréfotók a fellépés előtti, vagy utáni pillanatokban készültek backstage-ben, a színfalak mögött. Emellett a programot Blasius kiállítás és workshop is színesíti.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.