Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hallgatható kiállítás nyílt Veszprémben a Kossuth utcán

2023. december 1. 10:35 // Forrás: Hybridart
A Balaton-felvidékről szóló, több mint 6 méter hosszú kültéri kiállítás eddig sosem látott szemszögből vizsgálja régiónk domborzatát a Három grácia csobogó szomszédságában, a Kossuth utcán.

A Hybridart és a MONOTON/MONOKROM kiállításán végig sétálva egy QR kód segítségével egyszerre hallgatható és látható a Balaton-felvidék domborzata. December 2-án 15:30-tól a látogatók élőben hallhatják a Bakonyi régió útvonalának zenei anyagát. A jelenlévőkkel egy 20 perces kötött improvizáció során audiovizuálisan bejárjuk régiónk egy kiemelkedő szépségű és jellegzetes földtörténeti szakaszát. Az elméleti háttér bemutatása és a hanganyag élő megismerése után a résztvevők új kontextusban kapcsolódhatnak ahhoz a regionális tájegységhez, amiben élnek.

De mi is az az adatvizualizáció és mit keres a Veszprém-Balaton régióban?

Sós Gergő művészete, igen egyedi értéket képvisel, kutatása témája a sematikus domborzati és mederalakulati formák monokróm megjelenítése. Alkotásainak formai alapját a Balaton-felvidék domborzati mintázata adja, a felszíni formák csipkézetét kétdimenziós metszeti képekként kezeli és ezt a mintát, formakultúrát sematizálja és redukálja.

Az általa kidolgozott rendszer fő célja, hogy ezek a vizuális előadási megjegyzések hangzóvá is váljanak drone zenével. Egy helyszín GPS koordinátái konvertálhatók frekvenciatartományra, ezáltal az adott hang domborzati mintázat szerint torzítva megadja az adott hely MONOTON/MONOKROM lenyomatát.

A kiállításra ellátogatók november 20-a és december 7-e között egyszerre hallgathatják és láthatják a Balaton-felvidék domborzatát az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretein belül.

vehir.hu
további cikkek
Innováció és fenntarthatóság a BLOKK-ban Hybridart Innováció és fenntarthatóság a BLOKK-ban A Hybridart Management megálmodott egy helyszínt a Balaton északi partján, ahol a közösségi élmény, a művészet és az alkotás találkozhat. Így született meg a BLOKK, amely kiállításokkal, koncertekkel, workshopokkal és design bolttal várja hétfőtől-vasárnapig a látogatókat, melyek fókuszában a fenntarthatóság áll. 2023. augusztus 18. 15:38 Izgalmas, ingyenes programokkal zárja a júliust a BLOKK Balatonalmádiban Izgalmas, ingyenes programokkal zárja a júliust a BLOKK Balatonalmádiban Nyárfelező hétvégét tartanak július 21. és 23. között a Balaton egyik legújabb és legszínesebb helyén a BLOKK-ban. A szervezők azt ígérik, senki sem fog unatkozni, aki betéved a szokatlan külsejű “konténer városba” Balatonalmádi központjában. 2023. július 19. 16:23 Balatonalmádi új blokkjában a fenntarthatóságé és kreativitásé a főszerep fenntarthatóság Balatonalmádi új blokkjában a fenntarthatóságé és kreativitásé a főszerep Balatonalmádi legújabb közösségi tere nem egy szokványos napernyős, padokkal telerakott tér a város közepén. Egy tucat tengeri konténert hoztak a balatoni településre, amiben interaktív foglalkozásokat és kiállításokat is szerveznek a fenntarthatóság jegyében, miközben a konténerek gyűrűjében egy színpadon különböző kulturális programokat tartanak majd. Ez a BLOKK. 2023. június 28. 14:42 Molinóból cirkuszi jelmez, óriás kollázs és tolltartó Hybridart Molinóból cirkuszi jelmez, óriás kollázs és tolltartó A Trash Art Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál egyik kiemelt programjának számító Trash Art Magyarország alkotói évről évre újszerű stílussal, látásmóddal és eszközhasználattal adnak új életet a hulladékoknak. Idén a gödöllői program részeként egy kis újítással a fesztivál látogatói, a gyerekek és a fiatal művészek is kipróbálhatták, hogyan is válhat ismét a körforgás értékes részévé a hulladék. Ebből korábban már Veszprémben is kaphattak ízelítőt az emberek, június 5-én pedig Bakonybélbe érkezik a workshop. 2022. június 1. 15:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.