Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
28°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
28°C

SSL Gold Cup: világbajnok a magyar csapat

2023. december 3. 21:50 // Forrás: MTI
Nagyszerű teljesítménnyel, a döntőt gyakorlatilag végig kontrollálva a Berecz Zsombor vezette magyar együttes győzött a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető.

A végső helyezések a vasárnapi fináléban dőltek el, melyben a magyar hajó szinte végig vezetett és - a verseny honlapja szerint - az olaszokat, a hollandokat, valamint a spanyolokat megelőzve végzett az élen. Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta.

"Mi a titok? Ha elhiszed, hogy győzni tudsz, akkor nyerni fogsz. Ilyen egyszerű" - idézte a magyar szövetség honlapja Berecz Zsombort, aki a verseny közvetítésében nyilatkozott. Hozzátette: "egyénenként nem mi vagyunk a legjobb vitorlázók, de mint csapat, mi vagyunk a legjobbak."

A nyártól szövetségi kapitányként is tevékenykedő Berecz Zsombor az ellenfeleknek azt ajánlotta: jöjjenek edzeni a Balatonra.

A Finndingiben világ- és Európa-bajnok hajós az MTI-nek elmondta, nagyon akarták a sikert, és tudták, hogy nyerhetnek.

Fotó: hunsail.huFotó: hunsail.hu

"Azt mondtam a srácoknak, megvan írva a csillagokban, hogy mi fogunk győzni, csak be kell fejezni ezt a munkát. Hiszek a számok törvényében, márpedig a döntő futamok során az elsőben nyertünk, a másodikban másodikok lettünk, a harmadikban újra elsők, a negyedikben másodikok, tehát most az első helynek kellett következnie" - nyilatkozott Berecz Zsombor.    

Hangsúlyozta, a csapat tagjai saját költségükön vettek részt a versenyen.

"Talán ez is volt az egyik erősségünk, mert az volt itt, aki nagyon itt akart lenni, mindent beleadva, félretéve családot, munkát, mindenki erre áldozta a szabadidejét" - fogalmazott.    

Berecz Zsombor, aki 2018-ban kapta a felkérést a magyar csapat összeállítására, kiemelte, bár ez teljesen más típusú verseny volt, mint egy olimpia, ám a siker szinte egyenértékű egy ötkarikás éremmel. Ezt támasztja alá, hogy a kétszeres világbajnok és háromszoros Amerika Kupa-győztes, olimpiai bronzérmes Dennis Conner, az SSL Gold Cup amerikai tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott: ez az a sportverseny a világon, amelyen a legtöbb olimpiai érmes indul egyszerre, egymás ellen.    

Már a legjobb nyolc között a magyar volt az egyetlen olyan egység, amely tengerrel nem rendelkező országból érkezett.

A szombati elődöntőből az új-zélandiakat és a franciákat megelőzve, a spanyolok mögött másodikként jutott tovább a döntőbe.    

A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű együttes a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre.

A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt.

A csapat teljes névsora: Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.