Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éremeső a szumósoknál

2023. december 16. 10:25
Igencsak mozgalmas és eredményes időszakot tudhat maga mögött a veszprémi Centrum SE.

Mint azt Janku Ferenc klubelnök portálunknak hangsúlyozta, a felnőtt korosztályban versenyző Laczkó Benedek Európa Játékokon szerzett egyéni harmadik és csapat második helyezése a teljes veszprémi együttest felpörgette, s az őszi versenyévadban kiváló eredményekre sarkalta a fiatalabb korosztályú versenyzőket is.

A sorozat Dunavarsányban kezdődött, ahol a Városi Sportcsarnok adott otthont a gyermek és U12-es szumó országos bajnokságnak, valamint az U15 és U18 korosztályok világversenyekre szóló válogatóversenyének, továbbá az U21-es és felnőtt korosztályok felkészülési viadalának.

A Centrum SE négy arany-, kilenc ezüst- és öt bronzérmet szerzett a versenysorozaton. Aranyérmes lett: Csejtei Kincső (gy), Csejtei Zoárd (U15), Huszár Regina (U21) és Jámbor Kristóf (U21). Ezüstérmet vehetett át: Takó András, Pálinkás Gábor, Takó Levente (Gy), Csejtei Kincső (U12), Jámbor Levente, Huszár Regina (U18), Csóti Zétény (U21), valamint Kovács Gergő (U21 és felnőtt). Bronzéremmel gazdagodott: Vass Lara, Szauer Kende Attila (Gy), Kék Milán, Jámbor Kristóf és Csóti Zétény (U18).

Következett a felnőtt országos csapatbajnokság Érden, ahol a fiatalokkal felálló veszprémi együttes – Csóti Zétény, Jámbor Kristóf, Kovács Gergő, Laczkó Benedek és Barnóczki Boldizsár – a harmadik helyet szerezte meg.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

A svájci Renens-ben megrendezett szumo Európa-bajnokságon 14 ország 313 versenyzője vett részt, az oroszokon kívül az összes európai szumó nagyhatalom képviseltette magát. Az igen erős mezőnyben szépen helyt álltak a veszprémi sportolók, akik két bronzérem mellett – Jámbor Levente és Jámbor Kristóf – három pontszerző ötödik helyezést is megszereztek Csejtei Zoárd, Szalay Adrián és Kék Milán révén.

Az Európa-bajnokság díszvendége volt a svájci japán nagykövet, a Nemzetközi Szumó Szövetség elnöke és az Észak-Amerikai Szumó Szövetség elnöke. Ők hárman döntöttek a kontinenstorna különdíjainak odaítéléséről, amelyek közül egy Veszprémbe került: az U15-ös korosztály legtechnikásabb férfi versenyzője Szalay Adrián lett.

Alig egy héttel az Eb után már az utánpótlás olimpián bizonyíthatták rátermettségüket az egyesület szumósai. Az utánpótlás kiemelt eseményén Csejtei Kincső, Csejtei Zoárd, Takó András, Pálinkás Gábor, Szalay Adrián első, Takó Levente második, Argyelán Kristóf, Szauer K. Attila, Németh Olivér, Tárai Vilmos harmadik, Horváth Marcell, Argyelán Domonkos pedig ötödik helyen zárt.

Az elmúlt időszak tehát igazán jól sikerült a veszprémi szumósoknak, hiszen öt versenyen összesen harmincöt érmet szereztek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.