Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Generációk nőttek fel a ,,presszós” bulikon

2024. január 21. 12:37
A veszprémi Expresszó Klub január közepén ünnepelte húszéves fennállását, és egy egész hétvégét felkarolva hívta életre a régi időket, bemutatva, hogyan bulizik az a közönség, amely az évek során igazi családdá vált. A jubileumi ünnepség alkalmat adott a szórakozóhely vezetésének arra is, hogy kifejezze a köszönetét a hűséges vendégeknek és a városnak, akik támogatták az intézményt az évek során.
 

Ez a kultikus hely nemcsak a szórakozás és zenével eltöltött éveket számlálja, hanem egyfajta időkapszulaként is funkcionál. Az évforduló ünneplése egyfajta nosztalgikus pillantást enged a saját életünkre is, elgondolkodtatva minket azon, hogy mi is részesei vagyunk ennek az emblematikus helynek, amely már nemcsak az idősebb generációk, hanem a fiatalabbak számára is otthont jelent. A hétvégén éreztük, hogy az idő tényleg gyorsan múlik, a sokak által csak presszóként vagy moziként emlegetett hely pedig mára valódi kulturális örökséggé vált, amely mostanra már biztosan kitörölhetetlen nyomot hagyott Veszprém életében.

Ha már család, és generációk, akkor biztos, hogy az Enyhe Fintor volt az alma mater, az alternatív kulthely, ahonnan elindult valami, ahol még a mi szüleink tartottak esténként „házibulikat”, aztán, ahogy a közönség hozzátett és elvett, trendeket teremtve és egyben azokhoz igazodva nőttek ki az újabb helyek, amik a mai Expresszóhoz vezettek. A kispresszóban, a mozi alatti klubban még volt mezítlábas és pulton táncolás is, a vendég volt a pultos, a pultos a vendég, nem kellettek divatos dj-formációk, elég volt tudni, hogy aznap Enikő van, vagy Krisztián.

A legnagyobb részben Muraközy Péter, vagy Murak az, akinek már tényleg minden veszprémi köszönhet valamilyen meghatározó emléket, szórakozóhelyeket, rendezvényeket, az Utcazenét. Ha ő nem álmodja meg és viszi végig az Expresszó-evolúciót, akkor lehet, hogy van, aki meg sem születik, mert anyu és apu nem kiabálja együtt azon az ominózus estén Beck Zolival, hogy a jószagú emberek annyira vágynak egymásra.

Aztán az a mese vége, - mert a szép emlékek mellett jön a rideg valóság is - hogy az underground életérzés elmúlt, a klub megjelölés inkább csak díszlet már, klubest már nincs, és lehet ezt szükséges rossznak hívni, mert a plusz kilók mellett általában cinizmussal jár az öregedés, vagy egyszerűen csak lehetőségnek az új élményekre. Van ugyanis tökéletes helyszín, tökéletes technikával, tökéletes hang, és tökéletes fények, és olyan minőségi koncertélmények, amelyekért ellátogatnak az ország más részéből is hozzánk egy estére. A kicsi formálja a nagyot, vagy a nagy a kicsit, ezen lehet filozofálgatni, de az biztos, hogy az Expresszó neve és Veszprém örökre összeforrt.

Balogh Dóra
további cikkek
Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyek bárki által térítésmentesen letölthetőek. tegnap 10:56 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.