Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C

Ráncfelvarrás vagy inkább arcjóga?

2024. január 28. 22:19
Annyi mindent teszünk a testünkért, a lelkünkért. Egyre többen gondolnak a prevencióra, a bajok megelőzésére és arra, hogy amit mi magunk megtehetünk, azt tegyük meg saját egészségünk érdekében. Mi a helyzet az arccal?

Mostanság gyakorta hallani az úgynevezett arcjógáról, ami az arcizmok tornáztatását jelenti. Fiatalító eszközként került a figyelem központjába, és mára már nem meglepő, hogy az internet tele van arcjógás videókkal, pont úgy, mint a megszámlálhatatlan mennyiségű alakformáló edzéssel.

Mi is tetszik elsősorban a grimaszolós, masszírozós gyakorlatokban? Az öregedés jeleinek csökkenésére nem lehet elég korán elkezdeni figyelni. Ez a hosszútávú gondolkodás, az arcjógába (vagy valamibe) mélyen belevetett hit figyelemreméltó. Ugyanakkor a később eljövő ráncosodásra már évekkel, évtizedekkel előbb gondolni, azt hiszem erőről tanúskodik, és nem mellesleg optimizmusról is. Bár kimutatták, hogy a rendszeres tornát követően már néhány héten belül javul a vonások teltsége, tehát korai jelekre is számítani lehet.

További előnye, hogy fokozza a vérkeringést és javítja a nyirokelvezetést. A szem alatti karikák eltüntetésére, enyhítésére is jó, arról nem is beszélve, hogy fokozza a mentális egészséget.

Szintén jó hír, hogy internetes videók segítségével otthon saját magunk is elvégezhetjük a gyakorlatokat.

Szabó Eszter
további cikkek
A halászlé titka generációról generációra Eszter A halászlé titka generációról generációra Sosem voltam nagy mesterszakács, mégis mindig tettem-vettem a konyhában. Hogy mit kerestem ott? Azt hiszem, az elődeim mozdulatait. A nagymamám receptjei közt kotorászva a halászlé titkaira is fény derült már. 2023. december 24. 21:57 Mennyire lennének flow-ban Kazinczyék a mai szóhasználattól? Eszter Mennyire lennének flow-ban Kazinczyék a mai szóhasználattól? Vajon hogyan értékelné Kazinczy, amikor a „jut eszembe” kifejezésre inkább azt mondjuk: By the way, vagy megértenék-e a nyelvújítók, amikor azt mondjuk: by the way, ez a spanom nagyon flash? 2023. november 12. 21:02 „Dik az Azahriah, DESH valamit tudhat” Eszter „Dik az Azahriah, DESH valamit tudhat” Lavinaként söpört végig az elmúlt napokban, hogy a fiatal Azahriah első magyar előadóként ad önálló koncertet a Puskás Arénában. Egyszer. Kétszer. Végül háromszor. De vajon, miért szúrja ez olyan sokak szemét? 2023. október 15. 22:11 Ajtóstul ront ránk a jövő: már az életformánk átalakítását követeli Eszter Ajtóstul ront ránk a jövő: már az életformánk átalakítását követeli Nemrég egy cikket olvasva szó szerint arcul csapott a jövő. A jövő, amit kezdek úgy elképzelni, mint egy szörnyet, aki egy jól őrzött terem küszöbében áll, hangosan dörömböl és csak arra vár, hogy a teremőr egy pillanatra félrepillantson, aztán már rúghatja is be az ajtót. 2023. szeptember 3. 20:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.