Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Sós Csaba szerint ez egy hektikus világbajnokság volt

2024. február 18. 20:55 // Forrás: MTI
A medencés úszóválogatott szövetségi kapitánya volt, amivel elégedett, és volt, amivel csalódott volt a Dohában vasárnap befejeződött világbajnokságon.

"Lehet jó statisztikákat gyártani, és a földön is járni. Fukuokában egy aranyunk és hét döntős helyezésünk volt, most egy érmünk és tizenöt döntős helyezésünk, de az a világbajnokság és a magyar csapat is erősebb volt" - nyilatkozta az MTI-nek Sós Csaba a dohai világbajnokság zárását követően.

A szakember ugyanakkor megjegyezte, Kós Hubert, Milák Kristóf és Kovács Benedek hiányában összességében ez egy jó eredmény a magyaroktól, abban pedig többen is előre tudtak lépni - ellentétben a tavaly Japánban tapasztaltakkal -, hogy sikerült háromszor is jól leúszniuk az adott számukat.

A kapitány megjegyezte, amiatt viszont csalódott, hogy csak három váltónak sikerült kiharcolnia az olimpiai indulást:

"Amennyiben mindenki a legjobb ideje körüli teljesítményt tudta volna hozni, akkor öt-hat staféta biztosan ott lehetett volna Párizsban. Sajnos ez nem sikerült".

Sós Csaba a világbajnoksággal kapcsolatban megjegyezte, rendkívül hektikus viadal volt, hiszen volt olyan szám, amely "teljes" volt, így például Betlehem Dávid 1500 méter gyorson elért negyedik helye egy "totális" eredmény, de például női 400 méter vegyesen "a régi Hosszú Katinka 32 méterrel verte volna a mezőnyt".

Sós Csaba beszélt Milák Kristóf helyzetéről, akivel kapcsolatban a napokban az jelent meg a sajtóban, hogy megkezdte a medencés edzéseket:

"Amennyiben tényleg újra edz, az egy rendkívül örömteli dolog számomra. Ugyanakkor én nem párizsi szemüvegen keresztül nézem a dolgokat, hiszen ha egy ilyen tehetség valóban visszajön, akkor benne még ezen túl is lehet két olimpia".

vehir.hu
további cikkek
Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban úszás Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében - 1500-on - is rajthoz áll majd. 2024. május 12. 22:46 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.