Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C

Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom

2024. február 25. 17:06
A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak.

Péntektől immáron hivatalos, hogy Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Adamecz Zoltán (Együtt Veszprémért Egyesület) és Gerstmár Ferenc (LMP) után egy újabb politikus jelentkezett be a veszprémi városvezetői posztért. Bár utóbbi kettő között jelenleg is folynak az egyeztetések együttműködésekről és visszalépésekről, ahogy erről korábban mi is írtunk.

A Mi Hazánk Mozgalom viszont önállóan tervezi megmérettetni magát, ennek pedig az élére Kovacsics Zsolt helyi elnök állt. Ő egyébként 2022-ben már feltűnt a szavazólapokon, akkor az országgyűlési választáson a szavazatok 6,24%-át szerezte meg a veszprémi körzetben.

A hírt, miszerint a párt Kovacsicsot indítja, Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke jelentette be pénteken kora este, aki országjáró körútján látogatott Veszprémbe, hogy találkozzon a helyi szimpatizánsokkal a régi bányatröszt nagytermében.

Toroczkai portálunknak nyilatkozva elmondta: a közelgő EP- és önkormányzati választások miatt tartanak jelenleg országjárást. Előbbi kapcsán az elnökség már döntött arról, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a listán, ezt a jövő héten nyilvánosságra is hozzák. Az európai parlamenti választások kapcsán – bár jóslatokba sohasem szokott bocsátkozni – jenleg nem tartja kétségesnek, hogy a Mi Hazánk szerezni fog mandátumot, csupán az a kérdés, hogy hányat. Toroczkai ezt arra is alapozta, hogy még a közvéleménykutatók is 10% körül mérik őket, akik rendszerint alulbecsülik a párt támogatottságát.

Szintén az EP-vélasztásokhoz kapcsolódik a párt háza tájáról az a hír, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a német AfD (Alternative für Deutschland) nevű párttal, akikkel szövetségre terveznek lépni, amit Toroczkai is megerősített portálunknak. Az AfD jelenleg Németország egyik legerősebb ellenzéki pártja, akik szembemenve a német politikai fősodorral olyan programot hirdettek, ami a Mi Hazánk elképzeléseivel is egybevág. Ilyen például Ukrajna EU-tagságának megakadályozása, vagy a migrációs kérdés.

Kapcsolódó cikk
Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak!
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Veszprémben tartott lakossági fórumot szombaton, ahol a WHO-szerződéssel kapcsolatos aggályok is terítékre kerültek, valamint elhangzott, hogyan szeretné megvédeni pártja a készpénzhasználathoz való jogot.

Az önkormányzati választások kapcsán a pártelnök elmondta: mögöttük nincs politikai nagytőke és médiabirodalom, ellenben aktivista-hálózatuk a Fidesz és a DK erőivel verseng, kampányukat pedig elsősorban rájuk tervezik építeni. Így pedig, ahogy országosan, úgy Veszprém vármegyében is minden körzetben szeretnének jelölteket állítani, Veszprémben pedig már biztos, hogy Kovacsics Zsolt lesz az, aki a Mi Hazánk színeiben elindul a polgármesterségért.

Kovacsics portálunk kérdésére elmondta, hogy a polgármester-jelöltség mellett a 12 egyéni körzetben is szeretnének mihazánkos jelölteket állítani, az ő kiválasztásuk jelenleg még zajlik.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Ezekre a politikai csatákra lehet számítani Veszprém vármegye többi településén Ezekre a politikai csatákra lehet számítani Veszprém vármegye többi településén Valahol már most eldőlt, hogy nem lesz változás a polgármesteri székben, máshol pedig az, hogy bármi történik az önkormányzati választáson, egészen biztos, hogy új vezetője lesz a településnek. Szétnéztünk Veszprém határán túl, hogy a környező településeken és a vármegye nagyobb városaiban kik és milyen színekben indulnak polgármesternek. tegnap 14:10 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott választás 2024 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is megpróbált fogást találni Porga Gyula polgármesteren, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A volt miniszterelnök csütörtökön látogatott el Veszprémbe, hogy részt vegyen a baloldali pártok által szervezett Európa-napon a Kálvin parkban. 2024. május 10. 15:22 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. 2024. május 9. 14:22 Egy sorrend már most biztos a választások előtt választás 2024 Egy sorrend már most biztos a választások előtt Hétfő délután a veszprémi Helyi Választási Bizottság  kisorsolta, milyen sorrendben szerepeljenek a jelöltek a szavazólapon a június 9-ei önkormányzati választáson. A polgármester- és/vagy képviselő-jelöltekkel együtt összesen 61-en mérettetik meg magukat a választáson. 2024. május 7. 10:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.