Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

A fiatalok lakhatási támogatása is napirendi pont volt az Ifjúsági Kerekasztal ülésen

2024. március 6. 22:03
Szerda délután a Polgármesteri Hivatal B épületében gyűltek össze a fiatalok, hogy az őket érintő jövőbeli témákról beszélgessenek Hegedűs Barbara alpolgármesterrel.

Az Ifjúsági Kerekasztal évente két ülést tart, a szóban forgó találkozón több újdonság is napirendre került. Ahogy máskor, úgy most is sokan képviseltették magukat, például a Pannon Egyetem részéről, az MCC részéről, a Szakképzési Centrumok és a tankerület részéről is jelen voltak a képviselők.

Megtörtént az alelnök, Lakatos Janka bemutatkozása, aki Morvai Leventével mondhatni felváltva gyakorolják a vezetői feladatokat. Rég aktívak az ifjúság témáit érintő kérdéskörök megvitatásában.

Múlt héten a közgyűlés elfogadta a költségvetést, amelyben megnövekedett az ifjúsági keret az elmúlt évekhez képest. Ez azt jelenti, hogy a Fiatalok Napjára ötmillió forint áll rendelkezésre, az esemény szeptemberben esedékes. Hegedűs szerint ez egy olyan támogatási összeg, amellyel egy színvonalas rendezvény lebonyolítására van lehetőség. Ezen kívül elkülönítettek hétmillió forintot az ifjúsági koncepció megvalósítására.

Fontos napirendi pont volt a lakhatás kérdése: a képviselőtestület olyan lakhatási támogatást fogalmazott meg, amelynek teljes részleteit március folyamán dolgozzák ki, de annyit már most is lehet tudni, hogy harmincmillió forint a keret, amelyből olyan albérlők kapnának egyszeri támogatást, akiknek Veszprémben van munkahelyük, és természetesen albérletük.

Az önkormányzat, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények dolgozói vehetik majd igénybe, ezzel is szorgalmazva, hogy minél több fiatal helyezkedjen el a közszférában. Egy másik részből is áll majd a szóban forgó támogatás, méghozzá a szakképzésből kikerülő fiatalok számára, egyszeri háromszázezer forintos összeg. Hegedűs hozzátette: bízik abban, hogy ez egy jó kezdeményezés lesz, amellyel sokak lakhatását tudják majd támogatni, harmincéves korig lehet igénybe venni, de a részletes pályázatot későbbre ígérték.

Az ülésen még megvitatták többek között a középiskolai bálról szóló tudnivalókat, kérdéseket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.