Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tíz bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok

2024. március 11. 6:02 // Forrás: Centrum SE
Kiváló veszprémi eredmények születtek a szumóbirkózók Dunaharasztiban rendezett országos bajnokságán és válogatóversenyén, ahonnan a Centrum SE tizenhat fős csapata húsz éremmel tért haza.

Az U15-ös és U21-es korosztály az országos bajnoki címekért küzdött. Itt Csejtei Zoárd, Szalay Adrián, Tárai Vilmos, Huszár Regina és Csóti Zétény aranyérmet, míg Takó Levente és Jámbor Kristóf bronzérmet szerzett.

A válogatóversenyen az U18-as és a felnőtt korosztály képviselői küzdhettek az európai és világversenyekre való kijutáshoz szükséges helyezésekért és értékes pontokért. A veszprémi kék-fehérek három első, egy második és egy harmadik helyezést gyűjtöttek be. Első helyen zárt az U18-as korosztályban Kék Milán, Jámbor Kristóf és Huszár Regina. Felnőtt korosztályban második helyet szerzett Kovács Gergő, harmadik helyezett lett Jámbor Levente (U18), valamint felnőtt korosztályban Jámbor Kristóf és Csóti Zétény szintén bronzéremmel gazdagodott.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

A két legfiatalabb utánpótlás korosztályban – a gyermekeknél és az U12-eseknél – felkészülési verseny zajlott, amelyen Vass Lara és Szalai Ágnes a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Csejtei Kincső második lett, Szauer Kende, Takó András és Horváth Marcell pedig harmadik helyen zárt.

A következő bajnoki fordulót Szigetszentmiklóson rendezik meg március közepén. A tétje hatalmas, hiszen itt dől el, hogy kik képviselik hazánkat a korosztályos és felnőtt Európa-bajnokságokon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.