Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sipos: irányítottuk a mérkőzést

2024. március 15. 9:08 // Forrás: MTI
A beálló Sipos Adrián szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott maximálisan irányította a Tunézia elleni mérkőzést, amelyet 33-24-re nyert meg csütörtökön az olimpiai selejtező tatabányai tornájának első fordulójában.

"Volt időszak, amikor közelebb jöttek, de megint el tudtunk lépni, és szerintem maximálisan irányítottuk a mérkőzést hatvan percen keresztül. Akadtak nagyon kicsi hullámvölgyek, de szerintem nagyon rendben volt az egész meccs" - nyilatkozta az MTI-nek a német MT Melsungen játékosa.

Kapcsolódó cikk
Magabiztos győzelem Tunézia ellen
A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 33-24-re legyőzte Tunéziát az olimpiai selejtező tatabányai tornájának első fordulójában, csütörtökön.

Sipos lőtte a meccs első gólját, utána szokás szerint a védelem egyik oszlopa volt, de a találkozó utolsó negyedét a kispadon kellett töltenie vérző arcsérülése miatt.

"Összefejeltem a támadójátékosukkal, és egy kicsit felnyílt a bőr az arcomon, de semmi komoly. Volt egy kisebb ütés, utána fájdalom, és valószínűleg ennek a reakciója lehetett egy kis szédülés, de megmaradok. Nincs nagy baj, az orvosi stáb pedig majd kezelni fogja a felszakadt részt" - mesélte.

Sipos Adrián (elöl, b) és Bartucz László (háttal), a győztes magyar válogatott tagjai a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Tunézia mérkőzése után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 14-én. A magyar csapat 33-24-re nyert. MTI/Bodnár BoglárkaSipos Adrián (elöl, b) és Bartucz László (háttal), a győztes magyar válogatott tagjai a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Tunézia mérkőzése után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 14-én. A magyar csapat 33-24-re nyert. MTI/Bodnár Boglárka

A magyarok a pénteki szünnap után szombaton 19.30-tól Norvégiával, vasárnap 21 órától pedig Portugáliával játszanak. A nyári, párizsi olimpiára a csoport első két helyezettje jut ki.    

Sipos felelevenítette, hogy januárban az ötödik helyezéssel zárult Európa-bajnokságon is egy napjuk volt pihenni és felkészülni a következő feladatra, és most is ennyi idejük van. Hangsúlyozta, mindenki ismeri a saját testét, és tudja, mit kell tennie a legjobb regeneráció érdekében.

"Szerintem most nem ez a legnagyobb baj, hiszen relatíve frissen jöttünk, úgyhogy tudunk majd pihenni. Aztán hogy az utolsó meccsre mennyi időnk marad, az más kérdés, de ebben a sportágban most ez van, úgyhogy megoldjuk ezt is" - szögezte le a védekező-specialista.

A beálló Bánhidi Bence 27 és fél percet töltött a pályán, mindhárom lövését gólra váltotta és több büntetőt is kiharcolt. Mint az MTI-nek elmondta, eléggé kiegyensúlyozott volt a játékuk, hiszen már az első félidőben hétgólos előnyt alakítottak ki, ennek pedig fontos szerepe volt abban, hogy a szakmai stáb tudta forgatni a csapatot és mindenki pályára lépett.    

"Volt, aki többet, volt, aki kevesebbet játszott, de senkinek nem kellett hatvan percet, ez kiemelendő dolog, hiszen még két fontos mérkőzés van hátra" - nyilatkozta a Szeged beállója.

Elárulta, a videózás során látták, hogy komoly lövőerővel rendelkező játékosai vannak Tunéziának, és tudták, hogy erre kell leginkább felkészülniük. Hangsúlyozta, Mikler Roland és Bartucz László is segítette a csapatot a kapuból, úgyhogy összességében elégedett a csütörtöki produkcióval.

Bánhidi szerint a kezdés előtt minden játékosban volt egy kis drukk, egy kis izgatottság a tét nagysága és különlegessége miatt, majd arról beszélt, hogy a szünnapjuk ugyanúgy videóelemzéssel és taktikai edzéssel fog telni, ahogyan egy világversenyen.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.