Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Chema Rodríguez: ez a csapat nagyon megérdemelte a sikert

2024. március 18. 6:54 // Forrás: MTI
"Ez a csapat már nagyon megérdemelte ezt a sikert" - nyilatkozta Chema Rodríguez szövetségi kapitány, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap Portugália legyőzésével kijutott a nyári, párizsi olimpiára.

"Utálok a portugálok ellen játszani, mert barátok vagyunk. Nagyon nehéz volt számomra ez a helyzet, mert azt kívántam, bárcsak mindkét csapat kvalifikálhatna" - jelentette ki a tatabányai mérkőzés után a magyarok spanyol edzője.

Kapcsolódó cikk
Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott!
Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Rodríguez 2020 és 2023 között a portugál Benfica vezetőedzője is volt, amellyel 2022-ben megnyerte az Európa-ligát.

A válogatott 30-27-re győzött vasárnap, ezzel a tatabányai csoport második helyén végzett.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy 12 év után ott lesz az olimpián a magyar férfiválogatott. Ez az ország, ez a csapat már nagyon megérdemelte ezt a sikert. A portugálok remekül játszottak, de az utolsó pillanatig küzdöttünk és mindent megtettünk a győzelemért" - mondta.

A magyar csapat ünnepel, miután megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Portugália mérkőzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát. MTI/Bodnár BoglárkaA magyar csapat ünnepel, miután megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Portugália mérkőzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát. MTI/Bodnár Boglárka

 Hozzátette, a meccs előtt azt mondta, nem az számít igazán, hány gólt szereznek és mi lesz a végeredmény, hanem az, hogy családként érkeznek a csarnokba és családként is távozzanak onnan.    

A mezőny legjobbjának megválasztott Imre Bence mind a kilenc lövését gólra váltotta. A jobbszélső vérbeli "sportcsaládban" nevelkedett, hiszen édesapja az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Imre Géza, édesanyja pedig az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó Kökény Beatrix.

"Azt mondtam édesapámnak, remélem, 28 év alatt csak egy olimpia marad ki családi szinten, az pedig a tokiói volt, hiszen 1996 óta az összes olimpián ott volt vagy ő, vagy édesanyám" - mesélte a Ferencváros játékosa.

Hozzátette, csodálja a portugálok játékát, az utánpótlásban három játékosukkal is sokat szerepeltek egymás ellen. Mint mondta, szenzációsan játszanak, nagyon jó ellenfélnek tartja őket. Saját magukról megjegyezte: szenzációsak voltak a mai napon küzdés terén és a végén játékban is.    

A magyarok szombaton kikaptak Norvégiától, ezért a portugálokat mindenképpen le kellett győzniük a kvótáért.

"Soha életemben nem tapasztaltam olyat, mint szombaton a vesztes mérkőzés után: úgy üvöltött le minket az edzőnk, hogy közben azt mondta, iszonyatosan büszke ránk. Ez szenzációs érzés volt" - árulta el Imre.

A junior világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó végül hangsúlyozta: nagyon köszönik egész Magyarországnak, illetve a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak a tatabányai csarnokba, támogatták a csapatot és "belehajszolták" a játékosokat a győzelembe.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.