Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban

2024. március 23. 17:52 // Forrás: MTI
A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid ötödikként ért célba a nyíltvízi úszók idei Világkupa-sorozatának nyitóversenyén, amelyet 10 kilométeren az egyiptomi Soma Baynél rendeztek meg szombaton. Klubtársa, a világbajnoki címvédő és szintén párizsi olimpiai kvótás Rasovszky Kristóf betegségéből épphogy felépülve a 13. helyen zárt.

Fábián Bettina ezüstérmes lett a nyíltvízi úszók idei Világkupa-sorozatának nyitóversenyén, amelyet 10 kilométeren az egyiptomi Soma Baynél rendeztek meg szombaton. A férfiaknál legjobb magyarként Betlehem Dávid ötödikként ért célba.

A hazai szövetség beszámolója szerint a junior világbajnok, párizsi olimpiai kvótás Fábián remek versenyzéssel végzett a második helyen. Bár az utolsó körre a 14. helyről fordult rá, szokásos hajrája ismét működött, olyannyira, hogy az utolsó bójánál már vezetett, de a németek 2023-as világbajnokának, Leonie Becknek testhossznyi hátrányból sikerült megnyernie a viadalt úgy, hogy 0.4 másodperccel érintette előbb a panelt.

"Próbáltam végig elöl maradni, ami ötből három körig sikerült, aztán az utolsó előttiben hátravertek, ezt még gyakorolni kell, hogy meg tudjam őrizni a helyem az első ötben - elemezte a történteket Fábián. - Aztán ott sikerült hoznom egy nagyon jó döntést, amivel nagyon sok helyet nyertem, megvolt a sebesség is, úgyhogy az utolsó egyenesre már elsőként fordultam, de a német lány egy kicsit gyorsabb volt és lenyúlt a végén. Emiatt nagyon dühös vagyok most, tudom, hogy gyakorolni kell még a sprinteket edzéseken. Megvolt az esély az első világkupa-győzelmemre, de ezek szerint ez még egy picit várat magára..."

A másik magyar női induló, Olasz Anna 11. lett.

A férfiaknál a sokáig vezető Betlehem Dávid ötödikként ért célba, a világbajnoki címvédő és szintén párizsi olimpiai kvótás Rasovszky Kristóf betegségéből épphogy felépülve a 13. helyen zárt, Gálicz Péter pedig 28. lett.

"Elégedett vagyok a maival, a világbajnokság után elmentünk egy hétre nyaralni, utána elég nehéz volt visszaállni a munkába, ráadásul erre a versenyre sem lazítottunk, csütörtökön még nyolcezer felett úsztunk például, szóval melóból jöttünk - értékelt Betlehem Dávid. - Szinte végig elöl tudtam menni, a sprinteket meghúztam, most ennyi volt ebben. De nem bánkódom, még fiatal vagyok, a többiek meg öregednek, olimpiáig már minden hónap számít ilyen korban..."

A vk-széria május 25-én folytatódik Szardínia partjainál, Golfo Aranciban, rá egy hétre pedig Setubalban következik a harmadik felvonás.

Eredmények, nyíltvízi világkupa, 1. állomás, Soma Bay:

férfiak:
1. Domenico Acerenza (olasz) 1:55:26.40
...5. Betlehem Dávid 1:55:31.60
...13. Rasovszky Kristóf 1:56:38.10
...28. Gálicz Péter 2:05:56.90    

nők:
1. Leonie Beck (német) 2:04:31.00
2. Fábián Bettina 2:04:31.40
...11. Olasz Anna 2:04:39.30

Fotó: MÚSZ Facebook

vehir.hu
további cikkek
Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban úszás Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében - 1500-on - is rajthoz áll majd. 2024. május 12. 22:46 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.