Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

Dean Bombac nyártól Győrben folytatja

2024. április 12. 13:55 // Forrás: MTI
Nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető Győri ETO-UNI FKC csapatában folytatja pályafutását a szlovén irányító, Dean Bombac.

A klub pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a játékos leigazolását, hozzátéve, hogy a pályán és azon kívül is számítanak Bombacra.

A 35 éves kézilabdázó jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa, szlovén, lengyel és magyar bajnok, valamint ugyanezen országok kupagyőztesének is mondhatja magát.

A Győr listavezető az NB I/B-ben, előnye kilenc pont a harmadik helyezettel szemben és már biztos, hogy a következő szezontól az élvonalban szerepel.

Dean Bombac szlovén kézilabdázó és Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője három évre szóló szerződést ír alá a győri Audi Arénában 2024. április 12-én. A 35 éves irányító, aki jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa, nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető csapatban folytatja pályafutását. MTI/Krizsán CsabaDean Bombac szlovén kézilabdázó és Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője három évre szóló szerződést ír alá a győri Audi Arénában 2024. április 12-én. A 35 éves irányító, aki jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa, nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető csapatban folytatja pályafutását. MTI/Krizsán Csaba

Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője elmondta, hogy dolgoznak a jövő évi csapat összeállításán, amelynek első új tagja Dean Bombac, aki az elmúlt években meghatározó játékosa volt a magyar és a nemzetközi porondnak is.

"Nagy reményeket fűzünk hozzá, mert személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk" - emelte ki.

Hozzátette: a klub céljainak megvalósításában számítanak Bombacra, akinek irányítótársa Mátés István lesz. Közölte, hogy a szlovén kézilabdázó három évre szóló szerződést írt alá.

Dean Bombac örömét fejezte ki, hogy a nyártól Győrben játszhat. Hangsúlyozta, várja a következő szezont, ahogy azt is, hogy új csapatával együtt dolgozhasson. Elmondta, szerinte a győri klub egy nagy család, ami meglátása szerint fontos szempont.

Dean Bombac szlovén kézilabdázó a Győri ETO-UNI FKC sajtótájékoztatóján a győri Audi Arénában 2024. április 12-én. A 35 éves irányító, aki jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa, nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető csapatban folytatja pályafutását, három évre szóló szerződést írt alá. MTI/Krizsán Csaba Dean Bombac szlovén kézilabdázó a Győri ETO-UNI FKC sajtótájékoztatóján a győri Audi Arénában 2024. április 12-én. A 35 éves irányító, aki jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa, nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető csapatban folytatja pályafutását, három évre szóló szerződést írt alá. MTI/Krizsán Csaba

"Ez egy nagy változás a számunkra. Összesen nyolc évet töltöttem Szegeden, a gyermekeim beszélnek magyarul, ezért szerettünk volna Magyarországon maradni, így könnyű volt meghozni a döntést, hogy Győrbe igazoljak" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a szlovén klasszis, hozzátéve, hogy Győrben az elmúlt évekhez képest több ideje lesz a családjára. - "Persze ez nem azt jelenti, hogy lazsálni jövök Győrbe. Tele vagyok ambícióval és segíteni fogok a csapattársaknak abban, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Boldog vagyok és előre tekintek."

Mátés István arról beszélt, várja, hogy együtt dolgozhasson és játszhasson a szlovén játékossal, ahogy azt is, hogy tanulhasson tőle.

A klub közleménye szerint Dean Bombac szülővárosában, Koperben kezdett kézilabdázni és 2007-ben mutatkozott be a felnőttek között. 2013-ban a HC Dinamo Minszk együtteséhez szerződött, de a csapat pénzügyi nehézségei miatt szezon közben a Pays d'Aix U játékosa lett. A 2014-2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, a Pick Szeged csapatához. A 2015-2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották, majd 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre.

A 189 cm-es irányító 2007-ben viselte először a szlovén válogatott mezét és tagja volt a 2020-as Európa-bajnokságon negyedik válogatottnak, a középdöntő álomcsapatába is beválasztották. Bombac ott lesz a párizsi olimpián a szlovén csapattal.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.