Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy híján húsz érmet gyűjtöttek a szumósok

2024. április 23. 15:29
A veszprémi Centrum SE növendékei tizenkilenc medált szereztek a nemzetközi viadalokra való kijutás szempontjából sorsdöntőnek számító szigetszentmiklósi megmérettetésen.

Április közepén Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumóbirkózók országos bajnokságát, Eb-válogató versenyét és a legfiatalabb korosztályok felkészülési viadalát.

A Centrum SE csapata tizenhét versenyzővel huszonegy kategóriában adta le a nevezését a rangos viadalra, ahonnan végül tizenkilenc érmes és egy pontszerző ötödik helyezéssel tért haza.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Minden pontnak nagy jelentősége volt, hiszen az Európa-bajnokságokra való kijutás sokszor egyetlen egységen múlott. A verseny egész hangulatára rányomta a bélyegét a válogatott keretbe való bejutás tétje, így nagyon magas színvonalú és parázs csatákban bővelkedő mérkőzéseket láthatott a kilátogató közönség

– mondta el portálunknak Janku Ferenc edző. A szakember hozzátette: a Centrum SE szakvezetésének előzetes számításai szerint az eredmények alapján 12-14 növendékük kerülhet be a válogatottba.

Az U21-23 és felnőtt korosztályok Európa-bajnoksága Görögországban lesz, míg az U15-U18 korosztályok Lengyelországban küzdhetnek meg a kontinens-bajnoki címekért. Ez utóbbi korosztálynál az Eb után is kiemelt munka várható, hiszen ősszel rendezik meg az U15-U18-as világbajnokságot, ahová mindenképpen szeretnénk négy-hat sportolóval kijutni

– hangsúlyozta Janku Ferenc, aki kiemelte, a Cholnoky iskolában edző csapat tízéves kortól várja a sportág iránt érdeklődőket.

A veszprémi csapat eredményei

Felkészülési verseny (gyermek és U12-es korosztály)
1. helyezett: Vass Lara
2. helyezett: Takó András, Horváth Marcell, Szalai Ágnes
3. helyezett: Szauer Kende

Eb-válogató verseny (U15-ös és U21-es korosztály)
1. helyezett: Csejtei Zoárd, Tárai Vilmos, Csóti Zétény, Huszár Regina
3. helyezett: Takó Levente, Szalay Adrián, Jámbor Kristóf

Országos bajnokság (U18-as és felnőtt korosztály)
1. helyezett: Jámbor Kristóf, Kék Milán
2. helyezett: Huszár Regina, Csóti Zétény
3. helyezett: Jámbor Levente, Kovács Gergő, Laczkó Benedek

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.