Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban

2024. május 7. 22:05
Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését.

Az évadot beharangozó sajtótájékoztatón elsőként Porga Gyula polgármester szólalt fel, aki visszautalt a tavalyi, Európa Kulturális Fővárosa program évére. Elmondta, igazi csapatmunka volt, hogy a 2023-as év ilyen sikeresen lezajlott, a sikerhez pedig nagyban hozzájárultak a város kulturális intézményei, így a Veszprémi Petőfi Színház is.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója megköszönte a városnak a támogatást, ami jelentős terhet vesz le a vezetésről. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese részletesen is ismertette az évadot.

Az EKF évnek ugyan vége, de a város ragyog tovább, ahogy a színház is, erről a 2024/2025-ös évad műsorlistája is tanúskodik. A teátrum vezetése ismét szem előtt tartotta, hogy minden korosztály széleset meríthessen a kínálatból. A legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálhatja a számára való darabot, lesznek szórakoztató vígjátékok, de helyet kapnak az elmélyülős, komolyabb, érzékenyítő előadások is.

Hamarosan jön a hetedik Rátonyi Róbert Operettfesztivál, június 20-23 között. Ennek apropóján egy részletet is láthattak a sajtótájékoztató résztvevői, méghozzá egy kultikus dalt a Mágnás Miskából. Bár a fesztiválon lesz a jólismert előadás előbemutatója, a következő évadban majd repertoár-szerűen fog menni.

Új bérletet is útnak indít a színház, Benczédi Sándor és Bakody József emlékére a Benczédi-Bakody bérlet nevet viseli az új, délutáni előadásokra szóló bérlet. A művészekről tudvalevő volt, hogy a délutáni órákban egy padon ücsörögve beszélgettek, így június elején egy padot is kihelyeznek az épületben, hogy emlékük ily módon is tovább éljen.

2024/2025:

Nagyszínházi előadások: Bolba-Szente-Galambos: Csoportterápia, rendező: Forgács Péter
Molière: Képzelt beteg, rendező: Oberfrank Pál
Bakonyi Károly – Gábor Andor – Szirmai Albert: Mágnás Miska, rendező: Oberfrank Pál
Szép Ernő: Lila Ákác, rendező: Őze Áron
Justin Zackham: Bakancslista, rendező: Tasnádi Csaba

Latinovits-Bujtor Játékszín: Topolcsányi Laura: Imagináció, rendező: Tasnádi Csaba
Keller János: „Volt egy fiú” Szécsi Pál ’80, rendező: Keller János
Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör, rendező: Harsányi Zsolt
Neil Simon – Marvin Hamlisch: Kapj el!, rendező: Szomor György
Peter Quilter: Behavazva, rendező: Őze Áron

Gyermek- és ifjúsági Színház: Grimm testvérek meséi alapján: Brémai muzsikusok, rendező: Módri Györgyi, Máté P. Gábor
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme, rendező: Oberfrank Pál
Szótagszámláló, rendező: Nyári Oszkár
I’m online: rendező: Tóth Géza

Szabó Eszter
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.