Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Kézilabda olimpiai felkészülés: Chema Rodríguez továbbra is húszfős keretben gondolkozik

2024. május 14. 20:32 // Forrás: MTI
Chema Rodríguez szövetségi kapitány tervei szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott húszfős kerettel kezdi majd a felkészülést a nyári, párizsi olimpiára.

A spanyol edző a magyar szövetség (MKSZ) keddi sajtóeseményén elmondta, alapvetően ugyanarra a húsz játékosra számít, aki márciusban a tatabányai selejtezőtornán megszerezte a kvótát, majd a múlt héten Litvánia ellen kijutott a jövő évi világbajnokságra, de hosszú a nyár, és még olyan játékosok is meggyőző teljesítményt nyújthatnak és helyet követelhetnek maguknak, akik eddig nem voltak tagjai a szűk keretnek.

"A keret ha nem is teljesen nyitott, de be lehet kerülni jó teljesítménnyel" - szögezte le.

A kapitány megjegyezte, örök dilemma a keret létszáma, mert dolgozhatna 25 fővel is, de játékosként megélte, milyen érzés nyáron egy hónapon keresztül készülni, aztán lemaradni a világversenyről.

"Azért az nem a legvidámabb nyár, alapvetően ezért gondolkozom húszas keretben" - jegyezte meg.

A korábbi években stabil teljesítményt nyújtott Mikler Roland mellé az Európa-bajnokságon, az olimpiai selejtezőn és a világbajnoki selejtezőn Bartucz László és Palasics Kristóf is berobbant a csapatba, de Chema Rodríguez hozzátette, hogy nem csak ebben a három kapusban gondolkozik, hiszen Andó Arián, Nagy Martin és Nagy Benedek is jól teljesít ebben a szezonban.

Az olimpiai felkészülés június 24-én kezdődik, a 17 fős keretet július 5-én kell leadni a Magyar Olimpiai Bizottság felé. A 17 játékos közül 14-en lakhatnak majd az olimpiai faluban, a három tartalék egy párizsi szállodába költözik. 

Egyelőre két edzőmérkőzés részletei váltak hivatalossá: július 19-én Németországgal, másnap Japánnal játszik a nemzeti csapat Stuttgartban. 

"Nagyon boldog vagyok, mert tavaly nyáron kitűztünk magunk elé bizonyos célokat, amelyeket lépésről-lépésre sikerült megvalósítanunk. Jól szerepelt a válogatott az Európa-bajnokságon, az olimpiai selejtezőn kvótát szerzett, majd a vb-selejtezőt is sikeresen megvívtunk. Most arra összpontosítunk, hogy az olimpián minél jobban szerepeljünk, és utána következhet majd a világbajnokság" - magyarázta Rodríguez.  

Ilyés Ferenc, az MKSZ 13 hónappal ezelőtt megválasztott elnöke úgy fogalmazott: nagyon örül neki, hogy a válogatottnak ilyen meggyőző játékkal, kettős győzelemmel sikerült túljutnia a litvánokon a múlt heti vb-selejtezőn. Hozzáfűzte, jót tettek a csapatnak a korábbi sikerek, látszott a játékosokon, milyen önbizalmuk van, mennyire örülnek egymásnak és a játéknak.

A játékosként 229-szeres válogatott balátlövő arra is kitért, hogy pénteken küldöttgyűlést rendez az MKSZ

"Nem tudom, más hogy van vele, de nekem elég hosszúnak tűnt ez az egy év. Sok dolgot megéltem, rengeteget tanultam, és azt gondolom, sikeresnek mondhatjuk a kézilabda-szövetség működését és a sportág eredményeit ebben az esztendőben" - vélekedett.

Ilyés hozzátette, rég volt ilyen sikeres időszaka a magyar kézilabdának, és megjegyezte, bízik benne, hogy az ő tevékenysége is benne van ebben a sikerben, nem csak az előző évek munkája.

"Azt gondolom, a kettős olimpiai szerepléssel a kézilabda idehaza visszakerült arra a szintre, ahol korábban jegyezték" - szögezte le.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Férfi kézilabda-vb: Varasdon játszik a magyar válogatott férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda-vb: Varasdon játszik a magyar válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott Varasdon (Varazdin) játszik a csoportkörben, és továbbjutás esetén a középdöntőben is a jövő évi világbajnokságon. 2024. május 24. 15:22 Férfi kézilabda-vb: a szabadkártyás Svájccal lett teljes a mezőny kézilabda Férfi kézilabda-vb: a szabadkártyás Svájccal lett teljes a mezőny A szabadkártyás svájci válogatottal lett teljes a jövő évi férfi kézilabda-világbajnokság mezőnye. 2024. május 23. 21:24 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.