Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
28°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
28°C

Képviselői segítséggel felújították a lakótelep zöldfolyosójának tábláit

2024. május 17. 15:12

Az AGÓRA 2015-ös felújítása során építette meg a Bakony-Balaton KOK a Berkenye-tanösvényt, amely a Jutasi úti lakótelep zöldfolyosóit kötötte össze.

A 2 km-es sétaút fáit fajnév táblákkal látták el, valamint nyolc tábla igazította el a sétálót a fenntarthatóság, környezetvédelem, természet-védelem alapvető tudnivalóival.

A tanösvény sétái az egészséges életmódot, a szülő-gyermek-nagyszülő-unoka bensőséges kapcsolatát is segítik. Az elmúlt 8-9 év során azonban meggyengültek ezek az információs táblák. Ezek karbantartására, a megteremtett értékek megőrzésére kevés pénz jutott eddig, viszont most Bázsa Botond és dr. Strenner Zoltán önkormányzati képviselők jóvoltából sikerült helyreállítani.

vehir.hu
további cikkek
Újabb aligátorteknőst pecáztak a Balatonból Újabb aligátorteknőst pecáztak a Balatonból Balatonőszöd és Balatonszárszó között bukkant fel egy csalihalas hálóban. 2024. július 8. 11:05 Jön a 'szellentésadó' Dániában green.hu Jön a 'szellentésadó' Dániában A világon elsőként megadóztatják Dániában 2030-tól az állattartó gazdákat a szarvasmarhák, disznók és bárányok által a légkörbe juttatott üvegházhatású gázok mennyisége alapján. Ez lesz az első szellentésadó. 2024. július 2. 11:15 Új focipályát kaptak a Hársfa ovisok Új focipályát kaptak a Hársfa ovisok A Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda Hársfa Tagóvodájában szerda délután adták át az új és modern burkolatú focipályát a kicsiknek, mely az óvoda és Bázsa Botond képviselő közös támogatásából valósult meg. A pálya nemcsak a gyermekek sportolási lehetőségeit bővíti, hanem hozzájárul az egészséges életmódra neveléshez is. 2024. június 6. 11:17 Tízmilliókat spórolnak a veszprémiek a sikeres LED-csereprogramnak köszönhetően Tízmilliókat spórolnak a veszprémiek a sikeres LED-csereprogramnak köszönhetően Közel háromezer veszprémi család élt az ingyenes LED-csere program lehetőségével, így pedig mindent összeadva 107 millió forintos megtakarítást sikerül elérni a megyeszékhelyen. Az eredményekről Brányi Mária alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, ahol azt is bejelentette, hogy Veszprém ennek köszönhetően megkapta a Zöld bajnok oklevelet is. 2024. május 29. 18:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.