Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta szerint a Dinamo meglepheti a német csapatokat

2024. május 22. 14:53 // Forrás: MTI
Rosta Miklós szerint csapata, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti meglepheti a német klubokat a férfi kézilabda Európa-liga hétvégi, hamburgi négyes döntőjében.

"Ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy a Dinamóval bejutunk a négyes döntőbe, a válogatottal pedig ötödikek leszünk az Európa-bajnokságon és kijutunk az olimpiára, azonnal elfogadtam volna" - nyilatkozta az európai szövetség honlapján a beálló, aki a bajnoki cím megvédéséből és a kupagyőzelemből is oroszlánrészt vállalt.

A szombati elődöntőben a Flensburg-Handewitt lesz a bukarestiek ellenfele, a másik ágon a Füchse Berlin és a Rhein-Neckar Löwen játszik egymás ellen. A Dinamónak eddig négy veresége van a mostani idényben: a második számú európai kupasorozatban kétszer a portugál Sporting CP, kétszer pedig a Füchse Berlin győzte le.

"A csapatunk még a Bajnokok Ligájában is eljutna az egyenes kieséses szakaszig. Tele vagyunk tapasztalt játékosokkal, mint például Vladimir Cupara, Luka Cindric és Lazar Kukic, akik tudják, hogyan kell két meccsen is jól teljesíteni két nap alatt" - vélekedett a 25 éves kézilabdázó.

Rosta leszögezte, a szezon legjobb teljesítményével meglephetik a német klubokat. A Flensburg ellen tökéletes hatvan percre lesz szükségük, mert jól tudják, hogy egyik német csapattal szemben sem lazíthatnak egy pillanatra sem.

Az 57-szeres válogatott beálló a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Xavi Pascual vezetőedző hívására igazolt a román fővárosba tavaly nyáron.

"Azért jöttem ide, hogy tanuljak, hogy jobb kézilabdázó legyek, és egy sikeres csapat meghatározó tagja legyek" - vélekedett.

A szerződése három évre szól, de elmondása szerint már kapott néhány hívást a jövőjével kapcsolatban, hiszen "az emberek látták, mire vagyok képes a pálya mindkét oldalán".

Hangsúlyozta, a következő szezont biztosan Bukarestben kezdi, de ami a jövőjét illeti, vannak olyan álmai, amelyeket egyelőre titokban szeretne tartani...

vehir.hu
további cikkek
Hivatalos: Momir Ilics és Gulyás Péter távozik a Telekom Veszprém kispadjáról Telekom Veszprém Hivatalos: Momir Ilics és Gulyás Péter távozik a Telekom Veszprém kispadjáról Momir Ilics és Gulyás Péter 2021 júniusában kötött két plusz egyéves szerződést a Telekom Veszprémmel. A vezetőség úgy döntött, hogy a szezon végén lejáró kontraktust nem hosszabbítja meg, így két korábbi meghatározó játékos távozik a Veszprém vezetőedzői és edzői posztjáról. Gulyás Péter a jövőben a veszprémi utánpótlásban kap majd szerepet, adta hírül péntek délután a klub. 2024. június 14. 14:50 Petar Nenadics visszavonult Petar Nenadics Petar Nenadics visszavonult A Telekom Veszprém egykori szerb irányítója, Petar Nenadics bejelentette visszavonulását. 2024. június 14. 8:18 Férfi kézilabda BL: kilenc csapat már csoportkörös, 12 szabadkártyát kért férfi kézilabda BL Férfi kézilabda BL: kilenc csapat már csoportkörös, 12 szabadkártyát kért Kilenc csapat helyen már biztos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, 12 klub pedig szabadkártyát kért a következő szezonra. 2024. június 13. 12:31 A szövetség elfogadta a Fejér-B.Á.L. Veszprém klublicenc-kérelmét az NB I/B-re férfi kézilabda NB I/B A szövetség elfogadta a Fejér-B.Á.L. Veszprém klublicenc-kérelmét az NB I/B-re A Magyar Kézilabda Szövetség elfogadta Fejér-B.Á.L. Veszprém klublicenc-kérelmét az NB I/B 2024/2025-ös szezonjára – számolt be hivatalos honlapján a bakonyi klub. 2024. június 12. 15:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.