Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét

2024. május 24. 14:36
A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt.

Május 11-12-én rendezték a tájékozódási futó diákolimpia országos döntőjét Soltvadkert központtal. Ebben, az évente egyszer sorra kerülő versenyformában a sportolók nem egyesületük, hanem iskolájuk képviseletében futnak a minél jobb helyezésekért. Az egyéni futamokon elért eredmények alapján az 1–6. helyezett diákok iskolái pontokat szereznek, ebből áll a végén össze az intézmények közötti sorrend. A szurkolás mellett versenyre is vágyó kísérők az országos rangsoroló SZVSE Kupán állhattak rajthoz.

Szombat délelőtt a Vadkerti-tó mellett, üdülőtelepi és park jellegű, rendkívül jól futható terepen, viszont mesterséges lezárásokkal nehezített pályákon került sor a sprint távra. Aki elég erőt érzett magában, délután váltóban is indulhatott, és akadtak, akik a hűvösebb időjárás ellenére a strandolást is bevállalták.

A veszprémi dobogósok - Fotó: Bálint MónikaA veszprémi dobogósok - Fotó: Bálint Mónika

Vasárnap Soltvadkert-Selymesre költözött a versenyközpont, hogy a rövidített távon is gazdára találjanak az érmek. A helyenként igen tagolt, részletgazdag, homokbuckás domborzat, a jól futható idősebb és tisztásokkal csipkézett fenyvesek, gyors haladást lehetővé tevő nyílt részek mellett fokozott figyelmet és tájékozódást igényelt a ligetesekben, borókás labirintusokban való pontkeresés.

A Veszprémi Honvéd SE sportolói jól vették az akadályokat, a Lovassy László Gimnázium tájfutói ráadásul annyi érmet és pódiumos helyezést értek el, hogy – immár negyedszer – az iskolák közötti pontversenyt is megnyerték!

Pontszerző eredmények

Diákolimpia sprint

N IV: 2. Heizer Alíz 4. Barát Jázmin 6. Gaschler Janka
N VI: 3. Engi Lilien 5. Gaschler Emma 6. Jávor Janka

F IV: 2. Varsányi Ádám
F VI: 3. Bálint Ádám 5. Barát Miklós

Diákolimpia rövidített táv

N IV: 3. Gaschler Janka 4. Barát Jázmin
N VI: 2. Ódor Laura 3. Gaschler Emma 4. Engi Lilien 5. Jávor Janka

F IV: 6. Varsányi Ádám
F VI: 4. Bálint Gergő 6. Bálint Ádám

Diákváltó

Fiú
2. Varsányi Ádám, Serle Ábel Tas, Bálint Ádám
6. (Küronya Rudolf), Szűts Ábel, Barát Miklós

Lány
3. Heizer Alíz (Máthé Julianna) Engi Lilien
5. (Mádai Maja, Gecse Zille Borbála) Molnár Zulejka

SZVSE Kupa

N21Br: 1. Tóth Krisztina
N45: 1. Gaschler-Gyeviki Nóra
N55: 1. Németh Zsoltné Bors Melinda

F21Br: 3. ifj. Tóth Károly
F45: 1. Molnár Zoltán
F50: 6. Barát János
F55: 3. Varsányi Attila 6. Németh Zsolt

SZVSE Kupa váltó

V105: 3. Gaschler Gábor, Gaschler-Gyeviki Nóra, Bálint Bence

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.