Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csonka Anikó hatodszor is Európa-bajnok!

2024. május 29. 12:47
A veszprémi erőemelő úgy védte meg nemzetközi címét, hogy a korábbi csúcsait is túlszárnyalta: felhúzásban immár 172,5 kilogrammos eredménnyel tartja az Európa- és a világcsúcsot is.

A veszprémi Lovassy László Gimnázium történelem szakos tanára az elmúlt években lehengerlő teljesítményt nyújtott erőemelésben: kategóriájában nemcsak a magyar, hanem az Európa- és a világcsúcsot is ő tartja. Öt világbajnoki címe mellett szintén ötször az Eb-t is megnyerte.

Csonka Anikó számára idén májusban jött el az idő az újabb bizonyításra: a több hónapig tartó felkészülése két megmérettetésre összpontosul. Előbb a Magyar Professzionális Erőemelő Liga országos bajnokságán, majd Global Powerlifting Committee Európa-bajnokságán versenyzett.

A hazai derbit május 3-5. között Ajkán rendezték: Anikó masters II. kategóriában (-67.5 kg) indult, ahol több kemény ellenfél is várt rá. A csupaszív sportolónőt azonban ezúttal sem sikerült megizzasztani: 170 kg-os felhúzásával a verseny mellett abszolút kategóriában is diadalmaskodott úgy, hogy közben új országos csúcsot is ért el.

Két héttel később a nemzetközi porond következett a csehországi Trutnovban. A Global Powerlifting Committee Európa-bajnokságára huszonhárom országból több száz versenyző nevezett. Anikó itt masters IV. kategóriában (-67.5 kg) nevezett.

Az elért eredmény pedig magért beszél: Csonka Anikó 172.5 kg-os felhúzásával hatodszor is Eb-győztes lett úgy, hogy a saját korábbi csúcsát is felülmúlva a Európa és a világ eddigi legjobb eredményét érte el sportágában.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.