Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky Kristóf olimpiai felkészülését támogatja a Pannon Egyetem és a VESC

2024. május 31. 18:42
A Veszprémi Egyetemi Sport Club csütörtök délelőtt tartotta meg sajtótájékoztatóját, melyen Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok, az egyetem villamosmérnök hallgatója is részt vett.

Elsőként Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja szólalt fel, aki arról beszélt, az intézménynek régóta, egészen pontosan az alapítás óta nagyon fontos a sport és így a sportolók támogatása. Amikor a most hetvenötéves intézmény egykor megalapult, létrejött az első olyan sportegyesület, ami azt a célt szolgálta, hogy az oktatók és a tanulók minőségi sportolási lehetőséggel élhessenek.

Ahogy telt az idő, egyre inkább központba került a sport, ma nagyjából ezer hallgató sportol versenyszerűen, de jó pár évvel ezelőtt a Pannon Egyetem volt az első, ahol kötelező lett a testnevelés. Az alsókampuszon nemrégiben egy kétezer négyzetméteren fekvő sportterületet adtak át, míg a felső kampuszon egy műfüves futballpályát.

Ugyanezt a felívelő vonalat követte akkor is az egyetem, amikor létrehozta a Sport és Tanulás programot, ami a magas szintű versenysportolók támogatásáról szól, akik közben az egyetemen tanulmányaikat végzik. Eszközökkel, egyéni tanrenddel, mentorprogrammal nyújt segítséget az intézmény. Csillag folytatta, a versenysportolók korona ékköve Rasovszky Kristóf, aki tökéletes példája annak, hogy miként lehet a sportot és a tanulást egyaránt magas szinten művelni.

Dr. Edvy László, a Testnevelési és Sport Intézet igazgatója elmondta: Kristófot, így a klubját egy egyszeri összeggel támogatják az olimpia előtt két hónappal. A támogatási rendszerük tovább fejlődik, hiszen már a távoli jövőre is gondol az intézmény, hogy az élsportolók majd a civil pályán is hamar helyet találjanak maguknak, így Kristóf is. Azzal, hogy az egyetem valós alternatívát kínál a sportolóknak, talán elérhetik, hogy megtartó ereje is legyen a lehetőségnek, így a fiatalok a városban maradnának.

A folyamatosan fejlődő támogatási rendszer alapelve, hogy az edzőket, a sportolókat, de a szülőket is meggyőzzék, hogy a sport és a tanulás járhat kéz a kézben. Edvy László köszönetet mondott Rasovszky Kristófnak, s úgy fogalmazott, kiváló referencia Kristóf, akinek már a második olimpiáját támogathatja az egyetem.

Rasovszky Kristóf beszámolt arról, jól áll a felkészüléssel, noha egy márciusi betegség kicsit felkavarta a vizet, szerencsésen ki tudott jönni belőle. Két hét múlva Európa-bajnokság, ami jó főpróbája lehet az olimpiának. Kristóf, ahogy ezt már korábban bejelentette, Párizsban „csak” nyíltvízi versenyen indul, hogy teljes mértékben arra fókuszálhasson, és a medencés verseny ne vegye el a figyelmét, erejét.

Érdekesség, hogy Párizsban a nyíltvízi úszás nyilvánvalóan nem tengerben valósul meg, hanem a Szajnában. Bíznak abban, hogy a folyó minősége majd kedvező lesz, és biztonságos feltételeket nyújt.

Szokolai László, a Balaton Úszó Klub mesteredzője tanítványáról úgy nyilatkozott, most épp ott tartanak Kristóffal a felkészülésben, ahol tartaniuk kell. Külön erőt ad a csapatnak, hogy most először három veszprémi versenyző utazik az olimpiára, így Rasovszky mellett Betlehem Dávid és Sárkány Zalán. A mesteredző megköszönte az egyetemnek a támogatást, és hozzátette, igazi hátországot jelentenek.

Kristófnak augusztus kilencedikén reggel fél nyolctól szurkolhatunk.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
Események
Sorozat
Női futsal NB II Nyugati csoport 2023/24
Hazai
FC Nagykanizsa
Vendég
VESC
Időpont
2024. április 7. 16:00
Helyszín
Football Club Nagykanizsa munkacsarnok
Eredmény
9-1
részletek
Sorozat
Női futsal NB II Nyugati csoport 2023/24
Hazai
Almásfüzitői SC
Vendég
VESC
Időpont
2024. március 3. 19:00
Helyszín
Almásfüzitői Sport Club
Eredmény
4-3
részletek
Sorozat
Női futsal NB II Nyugati csoport 2023/24
Hazai
FC Nagykanizsa
Vendég
VESC
Időpont
2024. április 7. 16:00
Helyszín
Football Club Nagykanizsa munkacsarnok
Eredmény
9-1
részletek
Sorozat
Női futsal NB II Nyugati csoport 2023/24
Hazai
VESC
Vendég
ELTE-BEAC
Időpont
2024. április 20. 16:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-1
részletek
további cikkek
Lelkünkben a mieink maradnak Erről jut eszembe… Lelkünkben a mieink maradnak Bevallom, sokkolt a hír, hogy Veszprém két büszkesége, a párizsi olimpia nyílt vízi 10 kilométeres úszószámában aranyérmet nyert Rasovszky Kristóf, és klubtársa, Betlehem Dávid Budapesten, a Ferencvárosban folytatja pályafutását. Aludni kellett rá néhányat, hogy tárgyilagosan tudjak véleményt alkotni a történtekről. 2024. szeptember 17. 9:58 Az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf a Fradiban folytatja Rasovszky Kristóf Az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf a Fradiban folytatja A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Rasovszky Kristóf az FTC-ben folytatja pályafutását – jelentette be a zöld-fehér klub pénteken kora este. 2024. szeptember 6. 18:40 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16 Marcipánban az olimpia legszebb pillanata Párizs 2024 Marcipánban az olimpia legszebb pillanata Veszprémi szemszögből kétségkívül a nyíltvízi úszók, Rasovszky Kristóf aranya és Betlehem Dávid bronzérme volt a párizsi olimpia legszebb pillanata. Illetve az azt követő „egymásba borulás”, melyet a Kokó Cukrászda munkatársa marcipánba is öntött. 2024. augusztus 22. 11:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.