Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Vizes Eb: a nyíltvízi úszók hozhatják az első magyar érmeket

2024. június 12. 11:09 // Forrás: MTI
Szerdán magyar szempontból is megkezdődik a Belgrádban zajló vizes Európa-bajnokság, a nyíltvízi úszóknál rögtön az olimpiai számban, azaz 10 kilométeren rendezik meg a versenyeket.

A férfiaknál a táv világbajnoki címvédője és olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf mellett a felnőtt mezőnyben egyéniben az első dobogójára hajtó Betlehem Dávid, valamint Gálicz Péter ugrik majd vízbe. A nőknél ezen a távon az olimpiai induló Fábián Bettina mellett Szimcsák Mira és Olasz Anna lesz érdekelt.

"Természetesen nekem a tíz kilométer a legfontosabb így az olimpia évében, nagyon szeretnék a világbajnokság után itt is a dobogóra állni, ami egy jó eredmény lenne így Párizs előtt" - nyilatkozta a szövetségnek Rasovszky Kristóf, aki az év elején Dohában diadalmaskodott.    

Betlehem elmondta: edzésből érkeztek a viadalra, és bár nyilvánvalóan az olimpia a legfontosabb, jó lesz még a játékok előtt versenyezni egyet, különösképpen úgy, hogy a nagy ellenfelek közül a franciák és az olaszok is erős csapattal érkeztek a kontinensviadalra.

Párja, az ugyancsak olimpiai induló Fábián Bettina megjegyezte, nagyjából úgy fogják fel ezt az Európa-bajnokságot, mint egy világkupa-fordulót, ennek megfelelően csak egy rövid könnyítés volt a kontinensviadal előtt.

Gellért Gábor szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta: ideálisak a körülmények, egy kajak-kenu pályán rendezik a versenyeket, így nincs nehéz dolguk a tájékozódásban az úszóknak, a víz pedig rendkívül kellemes.

Hozzátette, általában a nagyobb világversenyeket is megelőzi négy-öt héttel egy világkupa-forduló, így az olimpia szempontjából is jó helyen rendezik az Európa-bajnokságot.

A nőknél pályafutása utolsó világversenyére készül Olasz Anna, aki karrierje során csapatban és egyéniben is szerzett már ezüstérmeket világbajnokságokon és Európa-bajnokságon egyaránt. Az olimpiai 4. szegedi versenyző több mint 15 éve dolgozik együtt Gellért Gáborral, aki szerint tanítványa szeretné egy szép versenyzéssel, boldogan lezárni pályafutását.

A nők olimpia száma 9.00, a férfiaké 12.00 órakor kezdődik, mindkét versenyt élőben közvetíti az M4 Sport.

vehir.hu
további cikkek
Több mint tízezren átúszták a Balatont! Balaton-átúszás Több mint tízezren átúszták a Balatont! A tavalyinál is többen, 11 ezren vettek részt a 42. Lidl Balaton-átúszáson vasárnap Révfülöp és Balatonboglár között. A szombati rossz idő miatt egy nappal elhalasztották a rajtot, vasárnap kora reggel tökéletes körülmények fogadták az indulókat, később azonban megélénkült a szél, ami fokozott figyelmet követelt meg az úszóktól és a szervezőktől is. Dél körül nagyjából egy órára a rajtot is fel kellett függeszteni, a legfontosabb szempont a biztonság volt! Profi versenyzők is rajthoz álltak, de szokás szerint nagy többségben voltak a szabadidő-sportolók, akik nem az órával vagy egymással versengtek, hanem fő céljuk az volt, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak.  2024. július 21. 19:26 Elrajtolt a Balaton-átúszás! Balaton-átúszás Elrajtolt a Balaton-átúszás! Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás. Az első indulók – köztük a junior úszóválogatott tehetségei – pontban hét órakor rajtoltak Révfülöpről, hogy teljesítsék az 5,2 kilométeres távot. Az eseményt az eredeti tervek szerint szombaton rendezték volna, de a bizonytalan időjárás miatt egy nappal el kellett halasztani. Vasárnap közel ideális körülmények várták az indulókat, rajtolni 12 óráig lehet, a szervezők 11 és fél ezer nevezőt várnak.  2024. július 21. 9:54 Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást Balaton-átúszás Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást. 2024. július 19. 13:44 Balaton-átúszás: Lezárták a nevezést! Balaton-átúszás Balaton-átúszás: Lezárták a nevezést! Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést. 2024. július 17. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.