Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négy évvel hosszabbított a futsalválogatott szövetségi kapitánya

2024. június 12. 22:21 // Forrás: MTI
További négy évre meghosszabbította a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a futsalválogatott szövetségi kapitánya, Sergio Mullor Cabrera szerződését.

Az MLSZ weboldalának szerdai beszámolója hangsúlyozta: a spanyol szakember - aki korábban évekig dolgozott az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzőjeként, csapatával magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet is szerzett - egy éve dolgozik a futsalválogatott élén, s "az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot". Kifejtették: a kapitány felépített egy új válogatottat, amelybe több fiatal, tehetséges futsalost tett a csapat részévé, az év elején Kuvaitba - felkészülési mérkőzésekre - utazó keretnek alig több mint 22 év volt az átlagéletkora. A fiatal játékosok beépítése a válogatottakba stratégiai fontosságú a szövetség szakágaiban, így Mullor Cabrera gondolkodásmódja egyezik az MLSZ hosszútávú céljaival.

"A futsal fellendülőben van Magyarországon és ez megerősít bennünket abban, hogy szembe tudjunk nézni a kihívásokkal. Soha nem ígérek eredményeket, de biztos vagyok benne, hogy kemény munkával és a futsalban dolgozók, a klubok, az edzők, a játékvezetők és az MLSZ bizalmával és összefogásával komoly eredményeket érhetünk el" - nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Sergio Mullor Cabrera (a kép jobb oldalán) marad a magyar válogatott szövetségi kapitányaSergio Mullor Cabrera (a kép jobb oldalán) marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya

Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója elárulta: azt kérték a szakembertől, hogy az év végén induló Eb-selejtezőkre rakjon össze egy fiatal, versenyképes csapatot, amivel reális esély lehet az Eb-döntőbe jutásra.

"Mind szakmailag, mind emberileg elégedettek vagyunk a munkájával, ezért már egy évvel a szerződése lejárta előtt hosszabbítottunk vele, hogy nyugodtan tudja folytatni az építkezést" - hangsúlyozta a sportigazgató.

vehir.hu
Tál Dominik
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.