Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Igazán szerethető csapat

2024. június 24. 23:10
Vasárnap este a németországi Stuttgartban a skótok elleni sorsdöntő labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a fél ország lábon kihordott egy infarktust. Aztán Csoboth Kevin 100. percben lőtt gólja felért egy kardiológiai kezeléssel. A Rossi-érában nem először ültek ilyen érzelmi hullámvasúton a magyar szurkolók, amikor bő másfél óra alatt a pokol legmélyebb bugyraiból egy pillanat alatt felrepültek a mennybe.

A bolgárok elleni tavalyi selejtezőben a 97. percben jött a csoportelsőség kiharcolása szempontjából kulcsfontosságú gól Szófiában. Másfél éve a görögöket vertük Kalmár Zsolt 94. percben született találatával Budapesten. Előtte, a 2020-ban lejátszott Izland elleni hazai Eb-selejtezőn a 92. percben lőtte Szoboszlai Dominik azt a gólt, amivel válogatottunk kijutott a kontinensviadalra. Ezeknél az eseteknél rendre elmondták, leírták a szkeptikusok, hogy csak szerencsénk volt. Szerencsénk lehet egyszer, de sorozatban aligha. Ez elsősorban a töretlen hit és küzdeni akarás eredménye, amivel futballistáink végül döntő hibára késztették az ellenfelet.

Mindez a sokszor bírált erőnlétről is pozitívan árulkodik. Többször előfordult, hogy a játék minősége kívánnivalót hagyott maga után, de a hozzáállással sosem volt probléma. Ezért is állítható minden fenntartás nélkül, hogy ez a magyar válogatott egy igazán szerethető csapat, nem véletlen, hogy rendre megtölti a Puskás Arénát, és külföldre is sokan elkísérik.

A magyar csapat ünnepli győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák SzilárdA magyar csapat ünnepli győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák Szilárd

A sikerkovács, Marco Rossi 2018. szeptember 8-án finnországi vereséggel mutatkozott magyar szövetségi kapitányként. Így „indult az utazás”... Mindez egy nappal az 54. születésnapja előtt történt. Valószínűleg szebb születésnapi ajándékot remélt a csapatától, amely akkor ilyen összeállításban lépett pályára Tamperében a Nemzetek Ligája C-csoportos összecsapásán: Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő, Fiola Attila, Lang Ádám, Kádár Tamás, Pátkai Máté, Klenheisler László, Stieber Zoltán, Kovács István, Sallai Roland, Szalai Ádám. Csereként kapott lehetőséget Varga Roland, Kalmár Zsolt és Eppel Márton. Ebből a keretből csak öten tagjai a jelenlegi magyar Eb-keretnek.

A Budapest Honvéddal korábban bajnoki címet nyert olasz szakembernek köszönhetően az ezt követő 65 meccsen nem csak az állomány változott jelentősen, hanem a mentalitás is. Ennek eredménye lett, hogy nemzeti csapatunk feljutott a Nemzetek Ligája elit mezőnyébe, az A-csoportba, ahonnan kettős győzelemmel ejtette ki az angolokat és a németeket is megelőzte. Ezután pedig csoportgyőztesként jutott ki az idei Európa-bajnokságra, közben produkált egy 14 meccses veretlenségi sorozatot. És egy kis szerencsével az „utazás” néhány nap múlva folytatódhat.

Darcsi István
további cikkek
Mindennek van határa Erről jut eszembe… Mindennek van határa Nem halt meg senki, mégis olyan történt, ami fölött nehéz napirendre térni. Nekem még mindig nem sikerült. Feltolulnak bennem a kérdések, melyek arra keresik a választ, hogy: miért. Miért történhetett ez meg a 21. században a fejlett Európa egyik országában? Remélem, a vizsgálat feltárja az okot, melyre semmi sem lehet elfogadható magyarázat – Darcsi István jegyzete. 2024. július 20. 10:06 Elvágták a köldökzsinórt Erről jut eszembe… Elvágták a köldökzsinórt Gulyás Péter elhagyja Veszprémet, és a Dunaújvárosi Kohász női csapatánál folytatja kézilabdaedzői munkáját. Elméletileg nincs ebben semmi szenzáció, hiszen a sport világában jönnek-mennek az edzők, gyakorlatilag azonban ebben az esetben többről van szó – Darcsi István jegyzete.  2024. július 19. 11:22 Kézilabdázók az olimpián Párizs 2024 Kézilabdázók az olimpián Véget ért Németországban a labdarúgó Európa-bajnokság, de a sportkedvelők nem sokáig fognak unatkozni, ugyanis hamarosan kezdődik Párizsban az olimpia. 2024. július 16. 0:04 Elhunyt dr. Csordás József gyászhír Elhunyt dr. Csordás József Hosszan tartó, emberfeletti erővel és türelemmel viselt betegsége következtében vasárnap délután elhunyt dr. Csordás József. A 73 éves sebész főorvos áldozatos munkájával örökre beírta nevét Veszprém és környéke egészségügye, valamint csapatorvosként a magyar sport történetébe is. 2024. július 8. 15:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.