Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Igazán szerethető csapat

2024. június 24. 23:10
Vasárnap este a németországi Stuttgartban a skótok elleni sorsdöntő labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a fél ország lábon kihordott egy infarktust. Aztán Csoboth Kevin 100. percben lőtt gólja felért egy kardiológiai kezeléssel. A Rossi-érában nem először ültek ilyen érzelmi hullámvasúton a magyar szurkolók, amikor bő másfél óra alatt a pokol legmélyebb bugyraiból egy pillanat alatt felrepültek a mennybe.

A bolgárok elleni tavalyi selejtezőben a 97. percben jött a csoportelsőség kiharcolása szempontjából kulcsfontosságú gól Szófiában. Másfél éve a görögöket vertük Kalmár Zsolt 94. percben született találatával Budapesten. Előtte, a 2020-ban lejátszott Izland elleni hazai Eb-selejtezőn a 92. percben lőtte Szoboszlai Dominik azt a gólt, amivel válogatottunk kijutott a kontinensviadalra. Ezeknél az eseteknél rendre elmondták, leírták a szkeptikusok, hogy csak szerencsénk volt. Szerencsénk lehet egyszer, de sorozatban aligha. Ez elsősorban a töretlen hit és küzdeni akarás eredménye, amivel futballistáink végül döntő hibára késztették az ellenfelet.

Mindez a sokszor bírált erőnlétről is pozitívan árulkodik. Többször előfordult, hogy a játék minősége kívánnivalót hagyott maga után, de a hozzáállással sosem volt probléma. Ezért is állítható minden fenntartás nélkül, hogy ez a magyar válogatott egy igazán szerethető csapat, nem véletlen, hogy rendre megtölti a Puskás Arénát, és külföldre is sokan elkísérik.

A magyar csapat ünnepli győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák SzilárdA magyar csapat ünnepli győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák Szilárd

A sikerkovács, Marco Rossi 2018. szeptember 8-án finnországi vereséggel mutatkozott magyar szövetségi kapitányként. Így „indult az utazás”... Mindez egy nappal az 54. születésnapja előtt történt. Valószínűleg szebb születésnapi ajándékot remélt a csapatától, amely akkor ilyen összeállításban lépett pályára Tamperében a Nemzetek Ligája C-csoportos összecsapásán: Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő, Fiola Attila, Lang Ádám, Kádár Tamás, Pátkai Máté, Klenheisler László, Stieber Zoltán, Kovács István, Sallai Roland, Szalai Ádám. Csereként kapott lehetőséget Varga Roland, Kalmár Zsolt és Eppel Márton. Ebből a keretből csak öten tagjai a jelenlegi magyar Eb-keretnek.

A Budapest Honvéddal korábban bajnoki címet nyert olasz szakembernek köszönhetően az ezt követő 65 meccsen nem csak az állomány változott jelentősen, hanem a mentalitás is. Ennek eredménye lett, hogy nemzeti csapatunk feljutott a Nemzetek Ligája elit mezőnyébe, az A-csoportba, ahonnan kettős győzelemmel ejtette ki az angolokat és a németeket is megelőzte. Ezután pedig csoportgyőztesként jutott ki az idei Európa-bajnokságra, közben produkált egy 14 meccses veretlenségi sorozatot. És egy kis szerencsével az „utazás” néhány nap múlva folytatódhat.

Darcsi István
további cikkek
Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17 Lelkünkben a mieink maradnak Erről jut eszembe… Lelkünkben a mieink maradnak Bevallom, sokkolt a hír, hogy Veszprém két büszkesége, a párizsi olimpia nyílt vízi 10 kilométeres úszószámában aranyérmet nyert Rasovszky Kristóf, és klubtársa, Betlehem Dávid Budapesten, a Ferencvárosban folytatja pályafutását. Aludni kellett rá néhányat, hogy tárgyilagosan tudjak véleményt alkotni a történtekről. 2024. szeptember 17. 9:58 Kezdődik a sakkolimpia Erről jut eszembe… Kezdődik a sakkolimpia Újabb sportvilágeseményt rendez Magyarország: szeptember 10-23. között Budapesten bonyolítják a sakkolimpiát, ami a nyári olimpiai játékok, a labdarúgó, az atlétikai és a vizes világbajnokság után a földkerekség ötödik legnagyobb sportviadala. 2024. szeptember 10. 7:44 Déjá vu – Darcsi István jegyzete Erről jut eszembe… Déjá vu – Darcsi István jegyzete Régi emléket idézett fel bennem a szombaton Düsseldorfban lejátszott Németország-Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőzés. Ezt az érzést már egyszer átéltem, pontosan ötven évvel ezelőtt. 2024. szeptember 8. 13:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.