Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi sikerek a szumó Európa-bajnokságon

2024. június 30. 11:03
A Centrum Sport Egyesület versenyzői kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az U15 és U18 korosztályok szumó Európa-bajnokságán, melyet a lengyelországi Kwidzyn városában rendeztek a közelmúltban.

A tizenhárom ország részvételével zajló viadalon a magyar csapat remekül szerepelt, amelyhez a Centrum SE versenyzői több éremmel is hozzájárultak.

Szalay Adrián a 67 kilogrammos súlycsoportban versenyzett, és magabiztosan szerezte meg az aranyérmet. A fiatal szumós technikája és higgadt versenyzése lenyűgöző volt, és méltán állhatott a dobogó legfelső fokára.

Kék Milán a 90 kilogrammosok között szintén kiválóan szerepelt, nem ijedt meg a nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező ellenfelektől és bátran beleállt az adok-kapok harcba, ha a szükség úgy hozta. Milánt csak a későbbi bajnok georgiai versenyző tudta megállítani a döntőben, így ezüstéremmel zárta az egyéni versenyt. 

A férfi csapat nem talált legyőzőre - Fotó: Centrum SEA férfi csapat nem talált legyőzőre - Fotó: Centrum SE

Jámbor Kristóf a 80 kilogrammosok között küzdött, és a harmadik helyen végzett. Az U18-as korosztályú sportoló pechjére túl korán találkozott össze a későbbi bajnok ukrán versenyzővel, így már csak a harmadik helyért küzdhetett, amelyet meg is nyert. Az eredményhirdetésnél azonban az ukrán versenyző nem állhatott a dobogóra, mivel az open kategória küzdelmei alatt kizárták a versenyből.

A női csapat is szép eredményt ért el, amelynek az Eb-újonc Huszár Regina is tagja volt. A lányok küzdeni akarása és kitartása hozzájárult a csapat sikeréhez. Regina egyéniben ötödik helyen zárta az Eb-t.

A férfi csapatban két veszprémi versenyző is részt vett: Kék Milán és Jámbor Kristóf. Kék Milán kiemelkedően teljesített az egész Európa-bajnokság során, és a csapatbajnokságon az ő győzelme hozta vissza a magyarok esélyét a győzelemre. A georgiai válogatott elleni döntőben a férfi csapat remekül teljesített és Európa-bajnoki címet szerzett, így elfoglalhatták a kontinens legjobb férfi csapatának kijáró képzeletbeli trónt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.