Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem kell a bájcsevej csak azért, mert véletlen összefutottunk

2024. július 8. 14:28
Kicsi város, sok ismerős. Önök is folytattak már szívélyes beszélgetést csupán azért, mert összefutottak valakivel, akivel évek óta nem? Valakivel, akivel egykor napi szinten együtt dolgoztak, vagy tanultak? Akkor íme egy gondolatsor arról, miért nem kell tettetni az érdeklődést…

Kezdem a válasszal. Nem kell rosszban lenni, nem kell utálni sem a másikat, de nem is kell úgy tenni, mintha ezeréves barátság kötne össze csak azért, mert összetalálkozunk az utcán, teljesen véletlenül. Ugyanis semmi baj azzal, hogy nem tudunk minden egykori ismerősünkről mindent, ettől még lehetünk jó emberek, ettől még csak nem is tűnünk rossznak.

Nem véletlen alakul ki az embernek egy köre, baráti vagy más jellegű érdeklődési köre, akikre bizonyosan figyelünk, hiszen adott esetben egy az értékrendünk, jóban vagyunk, üdítő egymás társasága. Bár a szeretet nem lehet véges, mégsem kell mindenféle megfelelési kényszerből bájcsevegni azzal, akivel mélyen, legbelül nem szeretnénk.

Magunkat és egymást is megalázzuk, amikor álérdeklődést mutatva, egymás nyakába ugorva, már-már a naptárunk után kapkodunk, hogy kávé időpontot egyeztessünk valakivel, akit évek óta nem láttunk, és valójában ez alatt a „szünet” alatt még csak meg sem fordult a fejünkben, hogy mi lehet vele, az meg pláne nem, hogy le kellene ülni egy közös kávéra. Mégis itt állunk egymással szemben, nagy zavarunkban, amiért évek óta egymás felé sem néztünk, mindketten szorgosan érdeklődünk a másik után. Miért kellene? Kedves köszönéssel is megoldhatjuk a dolgot, jobb, mint az álizgatottság.

Gyakorlás és tudatosság kérdése, hogy miként cselekszünk egy ilyen helyzetben, a kíváncsi érdeklődés persze minden esetben jólesik az embernek, de talán nem érdemes úgy elválni, hogy: „Össze kéne végre futni valamikor, igyunk meg valamit!”, hiszen már közben mindketten pontosan tudjuk, hogy semmi nem lesz belőle, ám két év múlva, amikor megint összefutunk, majd számon kérjük egymáson, hogy miért nem kerestük a másikat, pedig már olyan jó volna… Később pedig az út túloldalára is átmegyünk, mert már kellemetlen a találkozás.

Egyszóval kedves köszönés, és minden meg van oldva…

 

Borítókép: Pixabay.com

Szabó Eszter
további cikkek
Minden harmadik magyar felnőtt plüssjátékkal alszik életmód Minden harmadik magyar felnőtt plüssjátékkal alszik A plüssök különleges szerepet játszanak az életünkben: a REGIO JÁTÉK friss kutatása szerint a magyar felnőttek kétharmadának van olyan plüssállata, amelyhez személyes emlék fűződik, és minden harmadik felnőtt rendszeresen plüssfigurával alszik. tegnap 11:31 Megalakult az Iparkamara és a Pannon Egyetem Női Vállalkozói Klubja gazdaság Megalakult az Iparkamara és a Pannon Egyetem Női Vállalkozói Klubja A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Pannon Egyetem közös Női Vállalkozói Klubot hozott létre, melynek alakuló ülését hétfő délután tartották Balatonfüreden, a Hotel Golden Lake Resortban. A klub célja, hogy közösségi teret adjon a vármegyében működő női vállalkozóknak egymás megismerésére, a jó vállalkozói gyakorlatok tudástranszferére, továbbá rendezvényeikkel szeretnének hozzájárulni a női vállalkozói közösségépítéshez. 2024. október 15. 15:05 Megfelelések a világ felé; te melyik pontban ismersz magadra? Hétvezér Megfelelések a világ felé; te melyik pontban ismersz magadra? Bizonyára mindannyian hordozunk magunkban megfeleléseket, nem csak önmagunk, nem csak a szüleink és közeli hozzátartozóink, szeretteink felé, hanem megfoghatatlan, körbe határolhatatlan dolgok felé is, mint a világ. A sejtjeinkig berögzült megfelelésekre történő ráismerés igazi felszabadultságot hozhat, de ezen túl nem árt elengedni is azokat... Akinek nem inge, persze ne vegye magára. 2024. október 7. 21:36 A pazarlás 50 árnyalata fenntarthatóság A pazarlás 50 árnyalata Elképesztően pazarló módon élünk és talán még azok is, akik odafigyelnek és igyekeznek óvatosan élni, gyakran beleesnek a pazarlás csapdájába. A green.hu összesítette a leggyakoribb hibákat. 2024. október 12. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.