Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rodríguez: nagyon jó formában vagyunk

2024. július 13. 21:59 // Forrás: MTI
Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint nagyon jó formában van az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 29-25-re legyőzte Szlovéniát szombaton a győri felkészülési mérkőzésen.

"Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat nagyon kemény volt és magas színvonalon játszott, sok futással, és azt hiszem, ez kedvezett nekünk" - nyilatkozta a meccs után az MTI-nek a spanyol edző.

Kapcsolódó cikk
Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: magyar siker Szlovénia ellen
Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte Szlovéniát a szombaton Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Hozzátette, nagyon fontos volt ez a találkozó, de nem mutattak meg mindent a felkészülésükből, hiszen az olimpiai meccsek sokkal fontosabbak lesznek, és azokon kell majd megmutatniuk a tudásukat.

A 41. percben még a vendégek vezettek két góllal, ám a magyarok védekezése jelentősen javult, és erre alapozva egy 9-2-es sorozattal eldöntötték a mérkőzést.

Rodríguez úgy fogalmazott: az első félidőben szinte az összes csapat jó állapotban van fizikálisan, de ahogy telik az idő, a játékosok egyre fáradtabbak lesznek, és ez remek lehetőségeket rejt a magyarok számára, "mert úgy gondolom, nagyon jó formában vagyunk".

Lékai Máté (k), valamint a szlovén Blaz Blagotinsek (b) és Blaz Janc a Magyarország - Szlovénia a férfi kézilabda olimpiai felkészülési mérkőzésen a győri a győri Audi Arénában 2024. július 13-án. MTI/Krizsán CsabaLékai Máté (k), valamint a szlovén Blaz Blagotinsek (b) és Blaz Janc a Magyarország - Szlovénia a férfi kézilabda olimpiai felkészülési mérkőzésen a győri a győri Audi Arénában 2024. július 13-án. MTI/Krizsán Csaba

Hangsúlyozta: mindenki lehetőséget kapott, mert két játékosuk van majdnem minden posztra. Így mindenki frissebb maradt az utolsó 15 percre, amikor a csapat megmutatta az erejét, ezért sikerült négy találattal nyerni

"Nagyon elégedett vagyok, de már a felkészülés első napján is az voltam, mert láttam a srácok ambícióját, és láttam, hogy mit akarnak elérni az olimpián, és ez nagyon fontos. Már az első napon láttam, hogy készen állnak, és sokat akarnak dolgozni" - szögezte le Rodríguez.

Hozzáfűzte, nagyon sok munkát végeztek az elmúlt két hétben - ebből mostantól visszavesznek némileg -, ezért őt is meglepte a szlovénok elleni meccs, mert azt hitte, hogy játékosai fáradtabbak és lassabbak lesznek, "de úgy futottak, mint az őrültek".

Ilic Zoran szerint a meccs elején látszott a játékukon, hogy a felkészülés közepén vannak és keményen alapoznak. Hozzátette, a találkozó végére felvették a tempót, ezért tulajdonképpen simán nyertek.

"Folytatódik a felkészülés, a jövő héten megyünk Stuttgartba, ahol a németekkel és Japánnal találkozunk, ott próbálunk javítani azokat a hibákat, amiket ma elkövettünk" - vélekedett a HSV Hamburg jobbátlövője.

Hangsúlyozta, Chema Rodríguez nagyon jól forgatta a csapatot, ennek is köszönhető, hogy a végén fordítani és győzni tudtak.

"Mindenki izgatottan várja az olimpiai kiutazást, már én is indulnék, viszont még nagyon sok feladatunk van, hogy százszázalékos állapotba kerüljünk" - vélekedett Ilic.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Ilyés Ferenc: a hatodik hely bizakodásra ad okot Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a hatodik hely bizakodásra ad okot Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke számára a magyar női válogatott olimpiai hatodik helyezése bizakodásra ad okot. 2024. augusztus 9. 17:21 Nagy László elégedett a férfi kézilabda-válogatott szereplésével Párizs 2024 Nagy László elégedett a férfi kézilabda-válogatott szereplésével Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségi tagja elégedett a férfi válogatott olimpiai szereplésével. 2024. augusztus 6. 14:17 Chema Rodríguez: nem működött, amivel a támadójátékban készültünk Párizs 2024 Chema Rodríguez: nem működött, amivel a támadójátékban készültünk Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a védekezés rendben volt az olimpiai negyeddöntőbe jutásról döntő, franciák elleni vasárnapi csoportmérkőzésen, támadásban viszont nem működött, amivel készültek. 2024. augusztus 4. 20:28 Vereség a franciáktól, nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda-válogatott Párizs 2024 Vereség a franciáktól, nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkör utolsó fordulójában 24-20-ra kikapott a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországtól, így nem jutott negyeddöntőbe a párizsi olimpián. 2024. augusztus 4. 17:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.