Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sipos Adrián: a védekezés hellyel-közzel jól működött

2024. július 14. 10:30 // Forrás: MTI
Sipos Adrián szerint hellyel-közzel jól működött az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott védekezése a Szlovénia ellen 29-25-re megnyert felkészülési mérkőzésen.

"Szerintem mindkét félidőben jó volt a kapusteljesítmény, és jött segítség hátulról, a védekezőktől. Ma a védekezés hellyel-közzel jól működött, de azért van még min csiszolnunk" - nyilatkozta a szombati, győri meccs után az MTI-nek a német MT Melsungen beállója.

Hozzátette, nehéz dolguk volt, hiszen komoly megterhelést kaptak a felkészülés eddigi részében, nagyon sok volt a futás és a konditermi feladat, mert a fő hangsúly az erőnlét fejlesztésén volt.    

"Most már egyre többet labdázunk, és próbálunk felkészülni több dologra is. Ilyenkor elég sok mindent átveszünk, elég részletesen belemegyünk, hosszúak az edzések. Ez egy jó meccs volt ahhoz képest, hogyan és mennyit dolgoztunk" - magyarázta Sipos, aki egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Hangsúlyozta, ilyenkor elsősorban nem az eredményt nézik, hanem azokat a mozgásokat, amiket a szakmai stáb látni szeretne tőlük. Igyekeznek ezeket javítani, és minél pontosabbra csiszolni.

Bánhidi Bence (j) és a szlovén Tilen Strmljan a Magyarország - Szlovénia férfi kézilabda olimpiai felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2024. július 13-án. MTI/Krizsán CsabaBánhidi Bence (j) és a szlovén Tilen Strmljan a Magyarország - Szlovénia férfi kézilabda olimpiai felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2024. július 13-án. MTI/Krizsán Csaba

A nagy hőség kapcsán elmondta, sokkal nehezebb edzeni, sokkal többet izzadnak, de nem tudnak mit tenni ellene, hiszen délelőtt és délután is vannak gyakorlásaik. Hozzáfűzte, valószínűleg más országokban is előfordulnak ilyen extrém hőmérsékleti értékek, tehát nem kell emögé bújniuk mentségként.

A magyarok jövő pénteken Stuttgartban a házigazda németekkel, másnap ugyanott Japánnal játszanak edzőmeccset. A párizsi olimpián először július 27-én Egyiptom ellen lépnek pályára.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány az MTI-nek felidézte: minden világverseny előtt elmondja, hogy az első mérkőzést tartja a legfontosabbnak, és az olimpia esetében ez hatványozottan igaz.     "Ha megnyerjük az első meccset, utána több lehetőségünk lesz továbbjutni a csoportkörből. Ha elveszítjük, természetesen akkor is marad esélyünk a negyeddöntőbe jutásra, csak kevesebb" - magyarázta.    

Mint rávilágított, az Egyiptom elleni meccs azért is lesz nehéz, mert az ellenfél szövetségi kapitánya Juan Carlos Pastor, aki tökéletesen ismeri a magyarokat, hiszen tíz évig a Szeged vezetőedzője volt.     

"Mi is ismerjük őt, és biztos vagyok benne, hogy valami meglepetéssel készül majd. Mi is igyekszünk meglepetéssel készülni, és majd meglátjuk, ki kerül ki győztesen a találkozóból" - vélekedett. 

Rodríguez leszögezte, mindig van nyomás a játékosokon, de ez belülről jön, nem kívülről, például a szurkolók irányából.

"Szeretnénk valami nagyszerű dolgot véghez vinni, ezért dolgozunk, de a világ legjobb 12 csapata lesz ott a mezőnyben, ezért nagyot kell majd küzdenünk. Igyekszünk meccsről meccsre készülni és gondolkodni, és minél tovább versenyben maradni" - magyarázta a kapitány.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Ilyés Ferenc: a hatodik hely bizakodásra ad okot Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a hatodik hely bizakodásra ad okot Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke számára a magyar női válogatott olimpiai hatodik helyezése bizakodásra ad okot. 2024. augusztus 9. 17:21 Nagy László elégedett a férfi kézilabda-válogatott szereplésével Párizs 2024 Nagy László elégedett a férfi kézilabda-válogatott szereplésével Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségi tagja elégedett a férfi válogatott olimpiai szereplésével. 2024. augusztus 6. 14:17 Chema Rodríguez: nem működött, amivel a támadójátékban készültünk Párizs 2024 Chema Rodríguez: nem működött, amivel a támadójátékban készültünk Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a védekezés rendben volt az olimpiai negyeddöntőbe jutásról döntő, franciák elleni vasárnapi csoportmérkőzésen, támadásban viszont nem működött, amivel készültek. 2024. augusztus 4. 20:28 Vereség a franciáktól, nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda-válogatott Párizs 2024 Vereség a franciáktól, nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkör utolsó fordulójában 24-20-ra kikapott a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországtól, így nem jutott negyeddöntőbe a párizsi olimpián. 2024. augusztus 4. 17:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.