Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hiába a gyors segítség, meghalt egy férfi a Balatonban

2024. július 15. 8:40 // Forrás: VMSZ
Szombaton Siófoknál vízibicikliről merült el a mély vízben egy külföldi fiatal. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentői gyorsan a helyszínre értek, de már nem tudtak rajta segíteni – derült ki a szervezet közleményéből.

Szombaton négy külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strand előtti mély vízben. Egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték ezt, és azonnal kértek telefonon segítséget. A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt. A vízimentők Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajója nagy sebességgel a helyszínre sietett.

Ekkor még optimisták voltak. A közleményben azt írják: "ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit." A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. A kiemelt szintű egészségügyi csapat azonnal megkezdte az újraélesztést.

A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajó elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahol az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsija várta őket. Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét. 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nyomatékosan felhívja minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak, fürdőzzenek!  Aki a Balatonon strandol, fürdőzik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazást, ezen keresztül tudják a leggyorsabban riasztani a vízimentőket, akár a parton, akár a vízen történik baleset. 

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.