Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Milák Kristóf bemutatkozik, kérdőjelek a triatlonverseny körül

2024. július 29. 21:51 // Forrás: MTI
Magyar szempontból a 200 méteres pillangóúszás címvédőjének, Milák Kristófnak a bemutatkozása ígérkezik az egyik legérdekesebb eseménynek a párizsi olimpia keddi versenynapján, de nagy várakozás előzi meg a triatlonverseny rajtját is.

Három éve, Tokióban Milák volt az egyetlen éremszerző magyar úszó. A 200 méter pillangó világcsúcstartója a tavaly áprilisi országos bajnokság után nagyjából egy évet kihagyott, a visszatérését követően ugyan időeredményei nem közelítették meg a legjobbját, de az ob-n, majd júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre olimpiai számaiban.

Kedden az előfutamokat és az elődöntőket rendezik 200 pillangón - ahol Milákon kívül Márton Richárd is érdekelt lesz - és férfi 100 gyorson, amelyben Németh Nándor lesz a magyar induló, női 1500 gyorson pedig Jackl Vivien juthat be a másnapi fináléba.

 Fotó: MÚSZ Facebook

A triatlonversenyek megrendezése hónapok óta témát szolgáltat szakmai berkekben és a sajtóban is. Bár múlt héten már bíztató hírek érkeztek, az úszás helyszínéül szolgáló Szajna vízminősége a hétvégén megint romlott, így vasárnap és hétfőn sem lehetett benne edzeni. A szervezők ezzel együtt optimisták, így ha minden a tervek szerint alakul, kedden lebonyolítják a férfiak versenyét, amelyben két magyar, Bicsák Bence és Lehmann Csongor lesz érdekelt.

A Mars-mező Arénában egy nap szünet után ismét tatamira lép magyar dzsúdós, kettő is: három éve Özbas Szofi (63 kg) és Ungvári Attila (81 kg) is helyezetlenül zárt, ezúttal mindketten szeretnének jobb eredményt elérni.

Az asztaliteniszező Póta Georgina szombaton nagyszerű győzelmet aratott az egyes első fordulójában, kedden vagy szerdán, a 32 között pedig a negyedik helyen kiemelt dél-koreai Sin Jubin és az ausztrál Melissa Tapper hétfői párharcának továbbjutója vár majd rá. Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz az egypár negyeddöntőjében száll vízre kedden a Vaires-sur-Marne-i pályán, az ukrán származású ökölvívó Akilov Pylyp pedig a 80 kilós súlycsoport nyolcaddöntőjében lép ringbe. Ellenfele a harmadik kiemelt ukrán Olekszandr Hiznyak lesz, aki Tokióban ezüstérmes volt középsúlyban (75 kg), amelyben világbajnoknak is mondhatja magát.

A férfi vízilabdázók a franciák elleni győztes rajt után második csoportmérkőzésükön az Európa-bajnok spanyolok ellen ugranak medencébe, az egy-egy sikerrel és vereséggel álló női kézilabdázók keddi ellenfele pedig Angola lesz egy újabb győzelem reményében.

A magyarok keddi programja a párizsi olimpián:

CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)
10.00: női 63 kg (Özbas Szofi) és férfi 81 kg (Ungvári Attila) - mérkőzések a negyeddöntőig
16.00: NŐI 63 KG ÉS FÉRFI 81 KG - vigaszág, elődöntők, BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

EVEZÉS (Vaires-sur-Marne-i evezős pálya)
10.30: férfi egypár, negyeddöntő, 3. futam (Pétervári-Molnár Bendegúz)

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna)
női csoportmérkőzés,  B csoport, 3. forduló:
16.00: MAGYARORSZÁG-Angola

ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):
20.32: férfi 80 kg, nyolcaddöntő, Akilov Pylyp-Olekszandr Hiznyak (ukrán)

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11.00: előfutamok - férfi 200 m pillangó (Márton Richárd, Milák Kristóf), férfi 100 m gyors (Németh Nándor), női 1500 m gyors (Jackl Vivien)
20.30: elődöntők, döntők - férfi 100 m gyors (ed, Németh Nándor?), férfi 200 m pillangó (ed, Márton Richárd?, Milák Kristóf?)

VÍZILABDA (Vizes Központ)
férfi csoportmérkőzés, B csoport, 2. forduló:
21.05: MAGYARORSZÁG-Spanyolország

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.