Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Varga Zsolt: a spanyolok nagyon jók

2024. július 30. 23:08 // Forrás: MTI
Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint egy nagyon jó spanyol csapattól kapott ki kedden a párizsi olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely adós maradt a jó teljesítménnyel.

"A spanyolok ellen az a döntő, hogy kevés gólon kell őket tartani. Nyilván elkövettünk ma hibákat, többet hibáztunk védekezésben. A támadások most nem voltak annyira hatékonyak, letisztultak, nem alakultak ki jó lövőhelyzetek." - mondta Varga Zsolt.

Kapcsolódó cikk
A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól
A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.

Kiemelte, a spanyolok nagyon jók, ezt el kell ismerni.

"Megverni őket, az egy komoly fegyvertény, mentális munka, minden területén a játéknak maximális koncentrációs teljesítményre van szükség. Egyszer csináltuk meg azt a lövést, amiből Marci (Vámos) lőtte a gólt, ezt többször kellett volna. Úgy érzem, nem használtuk ki a balosokat, azt a lövőerőt, ami azon az oldalon van." - hangsúlyozta.

Varga Zsolt szövetségi kapitány (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 30-án. MTI/Illyés TiborVarga Zsolt szövetségi kapitány (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 30-án. MTI/Illyés Tibor

Hasonló véleményen volt Varga Dénes is: "A spanyolok régóta a legszervezettebb játékot mutatják. Korábban talán a formaidőzítésük nem volt ideális, a felkészülés végén már nagyon jól játszottak, tornán kevésbé. Most nagyon jól játszottak, mi meg nem. Nagyjából ez jelentette a különbséget." - nyilatkozott az ötödik olimpiáján szereplő Varga Dénes. Hozzátette, nem volt elég gyors az emberelőny, akadozott a labda.

"Ebből adódóan nem alakult ki helyzet. Ami gólt lőttünk, az bravúrgól volt. Egyszerűen jobban játszottak." - vélekedett.

Jansik Szilárd csapatkapitány szerint sok területen kell fejlődni egyénileg és a csapatmunkában is. Hozzátette, jobb, hogy ezek a hibák most kijönnek, mert nyolc mérkőzést egy olimpián, a mai erős mezőnnyel nem biztos, hogy lehet nyerni.

"Több olyan szituáció volt, amikor feljöhettünk volna egyre, aztán ott hibáztunk egy nagyot, és ők mentek el hárommal. Élesebbek voltak, jobban reagáltak a lepattanóra." - fogalmazott.   

 A spanyolok 26 év után tudtak nagy tornán (vb, Eb, olimpia) nyerni a magyarok ellen.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.