Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Milák ismét a medencében, páston a magyar párbajtőrcsapat

2024. augusztus 1. 20:17 // Forrás: MTI
A 200 méter pillangón ezüstérmes Milák Kristóf 100 méteren is megkezdi szereplését, a magyar férfi párbajtőrcsapat pedig az elődöntőért lép pástra a párizsi olimpia pénteki versenynapján.

Milák szerdán címvédőként második lett a hazai sztár, Léon Marchand mögött a Paris La Défense Aréna medencéjében, másik számában, a 100 méter pillangóban pedig három éve ezüstérmes volt Tokióban az amerikai Caeleb Dressel mögött. A péntek délelőtti előfutamokban a nyolcszoros olimpiai bajnok Dressel mellett ott lesz Kós Hubert is, aki 200 méter háton a legjobb idővel jutott a csütörtök esti fináléba. Medencébe ugrik péntek délelőtt 200 méter vegyesen Sebestyén Dalma és 800 méter gyorson Késely Ajna is.

A vívóversenyek látványos helyszínén, a Nagy Palotában a férfi párbajtőrcsapat 13.30 órától Kazahsztánnal küzd majd meg az elődöntőért. Egyéniben vasárnap a világbajnoki címvédő Koch Máté már az első fordulóban, az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az első olimpiáján szereplő Andrásfi Tibor ugyanakkor remek vívással a negyedik helyen zárt.

A későbbi ezüstérmes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 31-én. MTI/Kovács TamásA későbbi ezüstérmes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

A párizsi seregszemle hetedik versenynapján az atlétikai viadaloknak otthont adó Stade de France-ban is beindul a nagyüzem, a nyitányon öt magyar lesz érdekelt. A férfi kalapácsvetés selejtezőjében a kétszeres világbajnoki harmadik Halász Bence mellett az eddig csak korosztályos szinten vitézkedő Varga Donát és Rába Dániel lép dobókörbe. A női 100 méteres síkfutás előfutamában az országos csúcstartó és a júliusi Gyulai Memorialon 200 méteren ötödik Takács Boglárka próbál szerencsét, míg a női 5000 méter előfutamában Wagner-Gyürkés Viktóriának lehet szurkolni.

A Chateauroux-i Lőtéren a női sportpisztoly alapversenyére kerül sor, amelyben a tavalyi világbajnokságon légpisztolyban negyedik Fábián Sára Ráhel, valamint a vasárnap légpisztolyban olimpiai nyolcadik Major Veronika lép lőállásba.

A marseille-i yachtkikötőben további futamokkal folytatja szereplését az ILCA 6 hajóosztályban a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária és ILCA 7-ben az Európa-bajnoki ezüstérmes Vadnai Jonatán.

Ami a csapatsportokat illeti, a férfi kézilabda-válogatott szerdán két másodperccel a vége előtt kapott góllal sokkoló vereséget szenvedett Norvégiától (25-26), így 1/2-re rontotta győzelmi mérlegét. Mivel a hatos csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe, Chema Rodríguez szövetségi kapitány legénysége nehéz helyzetben van, mert vagy péntek reggel kell megvernie a világbajnok Dániát, vagy vasárnap kell legyőznie a címvédő és Európa-bajnok házigazdákat a továbbjutás érdekében.

A női vízilabdázók háromnapos pihenőt követően szállnak ismét medencébe a Vizes Központban, ahol pénteken 20.05-től Kína lesz az ellenfelük a harmadik fordulóban. Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányok együttese az első körben 10-8-ra kikapott Hollandiától, majd hétfőn 12-7-tel javított Kanada ellen. A magyarok mellett szól, hogy az ázsiai rivális mindhárom eddigi csoportmeccsét elvesztette, ezzel sereghajtó az A jelű ötösben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.