Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Varga Zsolt szerint a jó dolgokat meg kell tartani

2024. augusztus 5. 15:12 // Forrás: MTI
Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint minden meccsen a pozitívumokba kell kapaszkodni, és így tett a gárda az ausztrálok elleni vereség után is, amelyet hétfőn a címvédő szerbek felett aratott fölényes, 17-13-as győzelem követett a párizsi olimpia férfi vízilabdatornáján.

"Ugyanazt folytattuk, amit korábban. Az ausztrálok elleni meccsből a pozitívumokat mutattam meg a fiúknak, mert bármennyire is nehéz találkozó volt az, rengeteg jó dolgot csináltunk, voltak kiváló védekezéseink és gyönyörű gólokat lőttünk. Persze voltak hibáink, ilyen volt az emberelőnyök kihasználása, amin dolgoztunk is" - mondta a szakember a találkozót követően.

Kapcsolódó cikk
Győzelem a szerbek ellen, csoportharmadikként nyolc között a férfi vízilabda-válogatott
A már biztos negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott fölényes, 17-13-as győzelmet aratott a címvédő szerb csapat felett a párizsi olimpiai csoportküzdelmeinek hétfői zárófordulójában.

A szerbek elleni sima győzelemmel kapcsolatban a játékosként olimpiai bajnok Varga Zsolt elmondta, egy ilyen siker után is a "talajon kell maradni" és ugyanúgy a jó dolgokat kell megtartani a folytatásra.

A magyar válogatott a csoportja harmadik helyén végzett, de hogy a túloldalról, az olasz, horvát, görög, amerikai négyesből melyikkel kerül szembe a nyolc között, csak később derül ki. Ezzel kapcsolatban a kapitány az MTI-nek azt mondta, "fogalma sincs" arról, melyik lenne a jó ellenfél, hiszen mindegyik gárda játszott már kiválóan és gyengébben is ezen a tornán.

Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 5-én. MTI/Kovács TamásVarga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 5-én. MTI/Kovács Tamás

A férfiak a csoportkör utolsó körére átköltöztek Paris La Défense Arénába, ahol több mint 15 ezer néző buzdította a csapatokat, Varga Zsolt úgy látta, ez jó hatással volt a játékosokra: "A legnagyobb rendezvényen, a legnagyobb helyszínen játszunk, ez kell a vízilabdának."

Az utolsó válogatott tornáján szereplő 37 éves Varga Dénes elmondta, eddig hullámzó volt a teljesítményük vélhetően amiatt, hogy az olimpián még nem volt éles mérkőzésük, mivel "mindenki tudta, hogy a negyeddöntővel kezdődik igazán a viadal". Az MTI kérdésére úgy fogalmazott, Pekingben úgy lett olimpiai bajnok, hogy nem is tudta a lebonyolítási rendszert, most tudja, de egyáltalán nem érdekli.

"Persze jó lett volna addig egy kicsivel több önbizalmat gyűjteni, de a csalódások arra tanítanak, hogy alázatosabban, pontosabban, fegyelmezettebben kell játszani, ezen is átestünk szerencsére, most pedig felavattuk ezt a szép uszodát" - jelentette ki Varga Dénes.

Molnár Erik értékelésében kiemelte, hogy a támadás szinte hibátlanul működött, védekezésében azonban voltak hibák, ennyi kapott góllal pedig nem lehet majd megnyerni egy negyeddöntőt: "Voltak jó pillanataink hátul, de a folytatásban erre folyamatosan, négy negyeden át van szükség."

A magyar csapat ezzel a B csoport harmadik helyén végzett, a szerdai negyeddöntőben az olasz, horvát, görög, amerikai négyes valamelyikével találkozik majd.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.