Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Két magyar csapat is elődöntőért játszik, rajt a kajak-kenu pályán

2024. augusztus 5. 15:24 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabdázók és vízilabdázók az elődöntőért játszanak a párizsi olimpia keddi versenynapján, a rendszerint több érmet, közte aranyakat szerző kajak-kenusok pedig az előfutamokkal megkezdik szereplésüket a Vaires-sur-Marne-i pályán.

A női kézisek Lille-ben lépnek pályára a negyeddöntőben, ellenfelük a svéd válogatott lesz. Golovin Vlagyimir együttese két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel csoportja harmadik helyezettjeként lépett tovább a legjobb nyolc közé, míg a skandinávok másodikként zártak a hatosukban. A magyar-svéd párharc győztese a francia-német mérkőzés továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben.

Az előző olimpián bronzérmes női vízilabdázók a címvédő és világbajnok Egyesült Államokkal csatáznak az elődöntőért. A két csapat nagyon jól ismeri egymást, júniusban a felkészülés során is összecsaptak egymással Kaliforniában, akkor egy-egy mérkőzést nyert mindkét együttes. A két válogatott útja sorozatban a negyedik világversenyen keresztezi egymást, a 2022-es budapesti és az idei dohai vb döntőjében, valamint a 2023-as fukuokai vb ötödik helyéért rendezett összecsapáson is az amerikaiak nyertek, a magyarok célja, hogy megszakítsák ezt a szériát.

A nő kézilabda-válogatott - soraiban Győri-Lukács Viktóriával - az elődöntőért száll harcba - Fotó: Illyés TiborA nő kézilabda-válogatott - soraiban Győri-Lukács Viktóriával - az elődöntőért száll harcba - Fotó: Illyés Tibor

A vitorlázók küzdelmeinek otthont adó marseille-i yachtkikötőben kedden rendezik a magyar érdekeltségű hajóosztályok éremfutamait, az hétfő (ma) estére derül ki, hogy a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária (ILCA 6) és az Eb-ezüstérmes Vadnai Jonatán (ILCA 7) ott lehet-e a versenyben, erre utóbbinak van reális esélye.

A kajak-kenusoknál hat számban kezdődnek el a küzdelmek az előfutamokkal. A férfi (Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor) és a női (Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra) kajak négyes, a férfi (Adolf Balázs, Hajdu Jonatán) és a női (Kiss Ágnes, Nagy Bianka) kenu páros, valamint a négy kajak kettes (Nádas és Tótka,  Kopasz Bálint és Varga Ádám, Csipes és Gazsó, valamint Pupp és Fojt) egyformán 500 méteren száll vízre.

A Mars-mező Arénát a birkózók veszik birtokukba, magyar részről a  kötöttfogásúak 77 kilós súlycsoportjában érdekelt Lévai Zoltán lép először szőnyegre - ezen a napon a nyolcad-, negyed- és elődöntőket bonyolítják le. Ebben a kategóriában Lőrincz Tamás a címvédő, a BHSE tavalyelőtt vb-ezüstérmes versenyzőjének ugyan van esélye, hogy magyar kézben tartsa az olimpiai aranyat, ám ehhez egyértelműen bravúrokra lesz szüksége a nagyon sűrű és erős mezőnyben.

A Stade de France-ban folytatódnak az atlétikai versenyek: Bánhidi-Farkas Petra a távolugrás selejtezőjében áll rajthoz, Molnár Attilának (400 m) és Takács Boglárkának (200 m) pedig hétfőn (ma) kell jól szerepelnie ahhoz, hogy kedden is ott lehessen száma elődöntőjében, illetve fináléjában.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.