Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar aranyérmeseket is köszöntöttek a Bajnokok Parkjában

2024. augusztus 5. 21:33 // Forrás: MTI
Látványos külsőségek között, telt ház előtt, a közönség lelkes együttműködésével köszöntötték az elmúlt napok győzteseit, érmeseit, köztük magyar úszókat és vívókat a Trocadérón kialakított Bajnokok Parkjában.

A több mint egyórás hangolás után háromegyed hatkor kezdték el szólítani a sportolókat, akik óriási üdvrivalgás közepette, vastaps kíséretében vonultak végig a kifutón, közben integettek a nézőknek és pózoltak a fotósok előtt.

Kós Hubert, a 200 méteres hátúszás aranyérmese (b) és Milák Kristóf, a 100 méteres pillangóúszás aranyérmese, olimpiai bajnoka és a 200 méteres pillangóúszás ezüstérmese (b) a 2024-es párizsi nyári olimpián a Trocadéro téren a Bajnokok Parkjában 2024. augusztus 5-én. MTI/Illyés TiborKós Hubert, a 200 méteres hátúszás aranyérmese (b) és Milák Kristóf, a 100 méteres pillangóúszás aranyérmese, olimpiai bajnoka és a 200 méteres pillangóúszás ezüstérmese (b) a 2024-es párizsi nyári olimpián a Trocadéro téren a Bajnokok Parkjában 2024. augusztus 5-én. MTI/Illyés Tibor

Az ünnepelt bajnokok között volt a 200 méter háton győztes Kós Hubert, valamint a 100 méter pillangón arany-, 200-on ezüstérmes Milák Kristóf, illetve a párbajtőrözők csapatversenyében aranyérmes Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid.

Volt, akit meg is szólaltattak a műsorvezetők, így Novak Djokovicot is, aki nagy tetszést aratott azzal, hogy szabatos megfogalmazásban franciául köszöntötte a szurkolókat. Később angolra váltott, és arról beszélt, hogy a teniszezőknek szerencséjük van, mert nagy tornákon vehetnek részt, de az olimpia mindent felülír. Elmondta, hogy a legnagyobb élmény az volt a számára, amikor Londonban vihette a megnyitón a szerb zászlót, de ezt most felülírta a párizsi győzelme. A szerb sztár táncra is perdült, később pedig a nézőkkel fotózkodott.

Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid és Andrásfi Tibor (b-j), az aranyérmes, olimpiai bajnok párbajtőrcsapat tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpián a Trocadéro téren a Bajnokok Parkjában 2024. augusztus 5-én. MTI/Illyés TiborSiklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid és Andrásfi Tibor (b-j), az aranyérmes, olimpiai bajnok párbajtőrcsapat tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpián a Trocadéro téren a Bajnokok Parkjában 2024. augusztus 5-én. MTI/Illyés Tibor

Az Eiffel-torony tőszomszédságában kialakított közösségi helyszínen pár kivétellel naponta megtartják a bajnokok köszöntését, amely után az esti döntőket lehet közösen megnézni óriáskivetítőn.

Az aranyérmes férfi párbajtőrcsapat - a Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint - kedden utazik haza. A repülőtérről egyenesen a Magyar Olimpiai Csapat Kopaszi Kertben lévő szurkolói zónájába mennek, ahol találkoznak a drukkerekkel, várhatóan 16 és 16.30 között.

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.