Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiss Balázs: Épp ideje volt!

2024. augusztus 9. 10:47
Atlanta kalapácsvető olimpiai bajnoka, Kiss Balázs örömét fejezte ki a vehir.hu megkeresésére, hiszen a képzeletbeli veszprémi dobogó legfelső fokán immár osztozhat a nyíltvízi úszás aranyérmesével, Rasovszky Kristóffal.

Ahogy arról beszámoltunk, sporttörténelmi pillanatnak örvendhettek a veszprémiek pénteken délelőtt: a Balaton Úszó Klub (BÚK) versenyzői, Szokolai László tanítványai, Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid bronzérmet szerzett nyíltvízi úszásban a párizsi olimpián.

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok, Betlehem Dávid bronzérmes!
Két veszprémi az olimpiai dobogón: Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók versenyében a párizsi olimpián.
 

A képzeletbeli veszprémi dobogó legfelső fokát mindeddig egyedül őrző, az atlantai olimpián aranyérmes kalapácsvető, Kiss Balázs a vehir.hu megkeresésére úgy fogalmazott, huszonnyolc év „magányt” követően épp ideje volt, hogy osztozhasson valakivel eme örömön.

Huszonnyolc év rengeteg idő. Gyermekek nőttek fel, legendák vonultak vissza, de van, ami nem változott: az öröm az öröm maradt. Szívből gratulálok Kristóf aranyérméhez és Dávid bronzához. Aki valaha is sportolt, tudja, mekkora áldozatok rejlenek a sikerek mögött! Ma a csillagok is a veszprémiek mellett álltak: újabb lépést tettünk a sportfővárosi cím felé!

Kapcsolódó cikk
Út a csúcsra – Veszprém olimpiai bajnok kalapácsvetője, Kiss Balázs története
1972 márciusában Veszprém és az Endrődi-lakótelep is gazdagodott egy gyermekkel, aki mert nagyot álmodni. Tartsanak velünk, ismerjék meg városunk egyetlen olimpiai bajnoka, Kiss Balázs történetét – videóportré.

Kiss Balázs és Rasovszky Kristóf személyében immár két olimpiai bajnoka van Veszprémnek! 

Simon Dani
további cikkek
Út a csúcsra – Veszprém olimpiai bajnok kalapácsvetője, Kiss Balázs története Kiss Balázs Út a csúcsra – Veszprém olimpiai bajnok kalapácsvetője, Kiss Balázs története 1972 márciusában Veszprém és az Endrődi-lakótelep is gazdagodott egy gyermekkel, aki mert nagyot álmodni. Tartsanak velünk, ismerjék meg városunk egyetlen olimpiai bajnoka, Kiss Balázs történetét – videóportré. 2024. május 10. 10:05 Kiss Balázs a hírességek csarnokában! Kiss Balázs Kiss Balázs a hírességek csarnokában! Veszprém egyetlen olimpiai bajnoka, az egykori kalapácsvető Kiss Balázs első magyarként bekerült az amerikai egyetemi hírességek csarnokába. 2024. március 25. 12:15 A sport, a tudomány és a művészet találkozott az év utolsó KultúrKlubján A sport, a tudomány és a művészet találkozott az év utolsó KultúrKlubján A Pannon KultúrKlub harmadik évadjának utolsó eseményét tartották hétfőn este a Papírkutyában,Veszprémből indultak címmel. Stílszerűen Navracsics Judit, a Humántudományi Kar dékánja vezette a beszélgetést, ahogy a legelsőt is. Vendégei Kiss Balázs, olimpiai bajnok kalapácsvető, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, valamint Gózon Ákos, az Élet és Tudomány főszerkesztője voltak. Szó volt múltról, sikerekről, nehézségekről, David Attenborough-nak címzett levélről, és arról, milyen a kilátás a dobogó legtetejéről... 2023. november 14. 10:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.