Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Európa-kupa éllovasa nyerte a 21. HunGarian Baját

2024. augusztus 11. 12:34
Tesztnek és versenynek is kiváló volt a 21. HunGarian Baja. A Várpalota környéki Európa-kupa futamra a világ számos országából érkeztek versenyzők, hogy igazán változatos körülmények között tegyék próbára magukat és versenygépeiket.

Nani Roma tesztelni jött Magyarországra, ezért eredménye a 2025-ös Ford Raptorral nem számított bele az összetett értékelésbe, azonban teljesítményével abszolút az élen járt. Csodájára jártak annak, ahogyan a spanyol bajnok a sivatagi kalandra, a Dakarra készülő új technikát terelgette.

A Joao Ferreira-Filipe Palmeiro és a Mini alkotta trió végig magabiztosan uralta a terepet és a 2022-es harmadik helyét most győzelemre cserélte. Ez várható volt, mert a Minis kettős folyamatosan fülig érő szájjal versenyzett, és imádta a változatos vonalvezetésű, buckás és gyors szakaszokat. Ezzel az abszolút elsőséggel a portugál páros az Európa-kupa értékelésében tovább növelte előnyét.

A harmadik helyre Grajek Wlodzimierzék léptek fel, miután az első napi dobogós Francisco Barretoékat diszkvalifikálták nem megengedett szervizelés miatt. A legjobb magyar a Lónyai Pál-Tóth György duó lett, Porschéval, ők a hatodik idővel érkeztek a célba.

Galéria
Hungarian Baja 2024

Martim Ventura győzött a motorosok között a 21. HunGarian Baján

Három hosszú szelektív szakasz döntötte el, hogy ki lesz a legjobb a 21. HunGarian Baján. A motorosok világkupa-versenyét a portugál Martim Carreira Ventura nyerte meg a Várpalota környéki futamon. A Husqvarnás motoros gyorsról-gyorsra növelte előnyét, így egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme, ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Ventura ezzel az eredménnyel a FIM értékelés első helyért járó pontokat is hazaviheti. Másodikként honfitársa, David Megre érkezett célba a Kawasaki KX 450 X-szel, őket a HunGarian Baján már többször is rajthoz álló Mohammed Al Balooshi követte.A nemzetközi versenyben a legjobb magyar eredményt Hodola Richárd érte el, hatodik lett. A magyar bajnokságban Kárpáti Péter végzett az élen.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.