Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mutatjuk a legfontosabb információkat Rasóék gyárkertes köszöntéséről

2024. augusztus 13. 11:10
Hétfőn hazatért az „aranygép” Párizsból, fedélzetén a magyar olimpikonokkal. Csütörtökön viszont a veszprémiek már saját városukban köszönthetik a két érmes nyílt vízi úszót, Rasovszky Kristófot és Betlehem Dávidot a Gyárkertben. Cikkünkben további információkat osztunk meg az ünnepségről.

Egy nappal a párizsi olimpia férfi nyílt vízi úszása után, ahol Rasovszky Kristóf aranyérmet, Betlehem Dávid pedig bronzot szerzett a veszprémi polgármester Facebookon már be is jelentette, hogy augusztus 15-én várnak mindenkit a Gyárkertbe, hogy személyesen köszöntsék a veszprémi olimpikonokat.

Hogy mekkora jelentősége van Veszprém életében ezeknek az eredményeknek, arra jó példa, hogy a péntek délelőtti sikerek után az egész város megmozdult és még az is megtanulta Rasovszky-ék nevét, aki egyébként nem követte folyamatosan a sportolók karrierjét. Többek közt a V-Busz járatai is úgy közlekedtek, hogy a buszok kijelzőjén a két olimpikon gratulációit is lehetett olvasni.

Ezzel az eredménnyel huszonnyolc év után szerzett ismét veszprémi sportoló olimpiai aranyérmet, akkor és a párizsi világversenyig egyedül Kiss Balázs ért a csúcsra kalapácsvetésben, 1996-ban Atlantában.

Csütörtökön tehát este 7 órakor a Gyárkertben bárki személyesen is találkozhat a sportolókkal. Az esemény ünnepi hangulatát tovább emeli, hogy Porga Gyula a veszprémiek mellett meghívta a város mind az ötvenkét sportegyesületét is, hogy a helyi sportolók mezben, sorfalat állva köszönthessék az olimpikonokat.

Az est további részében ingyenes Wellhello-koncerttel is készülnek a szervezők, akik felhívják a figyelmet, hogy az olimpikonok köszöntése és a koncert is ingyenes rendezvény lesz, ami regisztrációhoz sem kötött, érkezési sorrendben a hely befogadóképességéig lehet bejutni rá. Kapunyitás este hat órakor.

vehir.hu
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.