Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több mint ötezren álltak rajthoz a Fuss az iskoládért! versenyen

ma 13:25
Vasárnap délelőtt a veszprémi Barátság park megtelt lelkes futókkal, hiszen megrendezték az idei „Fuss az iskoládért!” jótékonysági futóversenyt. A nagy népszerűségnek örvendő esemény a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém kezdeményezésére jött létre, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében.

A résztvevőket Hegedűs Barbara alpolgármester üdvözölte, aki beszédében hangsúlyozta, hogy az ilyen események erősítik Veszprém sport iránti elkötelezettségét, és megmutatják, hogy a város akár a sport fővárosává is válhat.

„A sport közösségépítő ereje vitathatatlan, hiszen az értékek, amelyeket közvetít, minden korosztály számára elérhetőek és követendőek” – emelte ki az alpolgármester.

A versenyre már kora reggel elkezdtek gyülekezni a futók, akik az érkezéskor átvehették a rendezvény hivatalos pólóját. Az esemény közös bemelegítéssel indult, majd 10 órakor elrajtolt a Rotary teljesítménykör, amely során a résztvevőknek egy 2000 méteres távot kellett teljesíteniük. Az előzetes regisztráció szerint több mint 5000 induló állt rajthoz, köztük diákok, tanárok, szülők, és sportkedvelők, sőt sokan közülük házi kedvenceikkel együtt futották le a távot.

A célba érkezők ajándékcsomagot kaptak, amely egy szelvényt is tartalmazott. Ezt a szelvényt az iskolák gyűjtőládáiba dobhatták be, hiszen a verseny célja az volt, hogy az intézmények minél több futót mozgósítsanak. Az iskolák közötti verseny értékelése úgynevezett diákméterek alapján történt: az adott iskola diákjai által lefutott össztávot elosztották az intézmény létszámával. Az így kialakult rangsor alapján az első helyezett 500.000 forintos támogatást nyert sportcélokra, míg a második és harmadik helyezettek 400.000 és 300.000 forintot vihettek haza. A negyedik, ötödik és hatodik helyen végzett iskolákat is elismerték.

Idén is diadalmaskodott az előző év győztese, a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. A második helyen a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a harmadik helyen pedig a Padányi Katolikus Iskola végzett.

A nap folyamán további izgalmakat tartogatott a VEDAC által szervezett váltófutás, ahol három kategóriában – alsó tagozatos, felső tagozatos, és nyílt váltó – mérhették össze erejüket a csapatok. A győztesek kupát nyertek, míg a dobogós helyezettek érmekkel gazdagodtak. A váltófutás, külön versenyszámként, önálló eredményhirdetéssel zárult.

A „Fuss az iskoládért!” rendezvény minden korosztály számára kínált lehetőséget az aktív kikapcsolódásra, és ismét bebizonyította, hogy a sport nemcsak egészséges szórakozás, hanem kiváló közösségformáló erő is.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.