Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyarország a dobogó második fokán

ma 15:11 // Forrás: SVSE
Szeptember utolsó hétvégéjén az U16-os korosztály legjobb atlétái Zágráb felé vették az irányt, hogy részt vegyenek a Válogatott Viadalon, ahol a csehek, horvátok, szlovákok és szlovének ellen versenyeztek. Az öt nemzet összecsapásában végül a magyar válogatott a második helyen zárt.

A csapat pénteken már birtokba vette a versenypályát, és a közös átmozgatás után lelkesen, felkészülten várták a másnapi megmérettetést. Bár az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, annál nagyobb elszántsággal álltak a rajtvonalhoz.

A magyar válogatottban az SVSE négy tehetséges atlétája is képviseltette magát: Pandur Huba 300 m gátfutásban és a mixváltóban, Balogh Hunor 300 m síkfutásban, Szirbek Titusz 1000 m síkfutásban, valamint Sinka Dániel 1500 m akadályfutásban.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Huba 37.62-es idővel megnyerte a futamát, és összesítésben is ő lett a bajnok. A mixváltóban 2:31.41-es idővel a második helyen végeztek. Hunor 36.81-es eredménnyel a 8. helyet szerezte meg, Titusz 2:49.06-os idővel a hetedik lett, míg Dani 4:37.01-es eredménnyel ötödikként ért célba. A fiúk összesen 31 pontot gyűjtöttek a csapatversenyben.

A 33 versenyszámot követően a magyar csapat 431,5 ponttal állhatott fel a dobogó második fokára, megelőzve a horvátokat, szlovákokat és szlovéneket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.