Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öt versenyző, öt nemzetközi érem

ma 10:19 // Forrás: VEDAC
Kiválóan zárta Világkupa előtti utolsó nemzetközi versenyét Bécsi Nikolett, a Monoron zajlott XI. EAGLES CUP nyílt nemzetközi TAEKWON-DO versenyen.

Hét ország 570 versenyzője (köztük rengeteg válogatott és a Világ legjobbjaival) lépet tatamira Monoron a kétnapos rendezvényen.

A VEDAC PÁRDUCOK TKD szakosztálya színeiben az első napon a gyerekek és serdülők között 3 sportoló, majd a második napon ifi és felnőtt kategóriában 2 versenyző indult. Az 5 versenyző 3 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerzett a klubnak. Vajky László első nap zsűrielnökként és vezetőbíróként második nap edzőként vett részt a versenyen.

Csomai Miron gyermek létére rutinos versenyzést mutatott be. Formagyakorlat számában magabiztosan verte végig a nagyon jó nemzetközi mezőnyt. A dobogón egy ukrán, egy moldáv és egy magyar versenyzőt megelőzve állhatott a dobogó legfelső fokára a nagy létszámú indulóból. Küzdelemben a körmérkőzéses csoportjából továbbjutva a négy másik csoport elsőkkel döntőzve harmadik lett.

Bécsi Nikolettet hirtelen, szinte a kocsiból kiszállva, az utazást követően már a tatamira is szólították. Meglepően jól sikerült a versenyzése, hamar rámelegedett, a formagyakorlatokra és a döntőben kiválóan teljesítve maradt alul honfitársával szemben, így második lett. Az erőtörés versenyszámot pár órával később teljesítette a világversenyeken szokásos deszkamennyiséggel. Mindegyik törése, nagyon meggyőző volt, még több deszkára is elegendő energiával, dinamikával, szinte fröccsentek a deszkalapok. Mivel Nikolett törte el az általa választott legtöbb deszkát, és a második helyen végzett, már kevesebbet tört el, így az utánuk következők 5 azonos pontszámú versenyző nő törhettek a harmadik helyért. Küzdelemben két csoportban indultak Nikiék, onnan továbbjutva egy moldávot legyőzve jutott a döntőbe, ahol egy magyar versenyzőt győzött le, és állhatott a dobogó tetejére.

A VEDAC csapata szép eredményekkel zárta az európai szinten is nagyon erősnek számító versenyt.

Eredmények:

Csomai Miron (gyerek): Formagyakorlat 1. hely, Küzdelem (25kg) 3.hely
Bécsi Nikolett (felnőtt): Erőtörés 1.hely, Küzdelem (50kg) 1.hely, Formagyakorlat 2.hely

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.