Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
5°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
5°C

Csillagos ötös ételek, ötcsillagos vendégek a Zugkonyhában

2025. október 8. 22:11
Kevés bizalmibb kapcsolat létezik, mint amikor a pár egyik tagja cinkosan összesúg a szakáccsal, hogy megtudja, mi volt aznap szíve választottjának ebédje, hogy vacsorára ne ugyanolyan, de mégis hasonló ínyencséggel lepje meg. A veszprémi Zugkonyhában már ilyen telefonbeszélgetés is zajlott és talán ezért is, de nem kizárólag emiatt vannak a veszprémi ételkiszállító vállalkozások élmezőnyében. Egy évvel a nyitás után ismét ellátogattunk hozzájuk, hogy megismerjük a tapasztalatikat és azt a gasztroforradalmat, amit az ételkiszállítás területén indítottak el.

Zsuzsit és Norbit, a Zugkonyha tulajdonosait idén év elején kerestük fel személyesen először. Akkor még csak pár hónap volt mögöttük nyitás után. Beszélgettünk a veszprémiek ízléséről, arról, hogy hogyan lehet megoldani, hogy hétfőtől vasárnapig, a nap bármely szakaszában ugyanolyan minőségű ételt tudjanak készíteni és nem utolsó sorban eljuttatni az éhes vendégekhez, amikor ők is csak huszonnégy órával gazdálkodnak. Szó volt a magyaros pizza töretlen népszerűségéről és a Norbi által grammra pontosan kimért receptekről, és a minőségi alapanyagokról, ami egyfajta képzeletbeli vörös vonal náluk, amiből nem hajlandóak semmit sem engedni.

Kapcsolódó cikk
A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés
Veszprém egyik legújabb ételkiszállító vállalkozása, a Zugkonyha nem attól lesz egyedi, hogy gondosan megválogatott alapanyagokból dolgoznak. Nem is csak attól, hogy a sütőlapnak ideje sincs kihűlni, hiszen a hét minden napján, reggeltől késő estig sercegnek rajta a húspogácsák. A Zugkonyhásoknak titka valami egészen másban van. Zsuzsit és Norbit a belváros egyik eldugott zugában kerestük meg, és miközben vártuk az ebédünket, kicsit a veszprémiek ízlését is megismertük.

„A magyaros pizza népszerűsége töretlen, viszont az utóbbi időben felzárkózott mellé a gyrostál és a sajtburgerünk is, valamint az egyik újdonságot, a fish and chips-et is egyre többen kérik.” – Mesélte Norbi, miközben már elkezdte felfűteni a sütőlapokat az aznapi nyitásra készülve.

A Zugkonyhának alig egyéves működése alatt sikerült elérnie azt, amire nagyon kevés vállalkozás képes. A közösségi média helyi csoportjaiban, amik egyébként az elégedetlenkedők legnagyobb fórumai, a Zugkonyháról pozitív vélemények jelentek meg, de a vendégek személyes visszajelzései, amelyek eljutnak Zsuzsihoz és Norbihoz is csillagos ötösre értékelik a munkájukat.

„Van egy hűséges törzsközönségünk. Ők heti, sőt néha napi szinten rendelnek tőlünk. Olyanra is volt példa, hogy valaki felhívott, hogy érdeklődjön, mit rendelt a párja ebédre, mert szeretné meglepni egy zugkonyhás menüvel vacsorára, de nem akarja ugyanazt az asztalra tenni.”

A Zugkonyha titka valahol ebben is rejlik, amit Zsuzsi konkrét példán keresztül szemléltetett – megbízhatóak és stabilan hozzák azt a minőséget, amit a kezdetekkor megismertek a veszprémiek. Ahogy Norbival megfogalmazták, a hozzájuk hasonlóan keményen dolgozó emberek megérdemlik, hogy munka után, amikor családjukkal leülnek az asztalhoz arra a rövid időre, amire a mókuskerékben lehetőségük van, a pillanatot ne tegye tönkre egy kihűlt, ehetetlen étel.

Hogy ezt a minimális, mégis oly fontos elvárást maradéktalanul teljesíteni tudják, a Zugkonyha saját futárjai folyamatosan mozognak a városban. Zsuzsiék ezt sem szeretnék kiengedni a kezükből, hiszen úgy tartják, a futár maga a pincér, az ő munkájukkal kapcsolatban pedig ugyanúgy elvárás a magas minőség

„Szerettük volna megmutatni, hogyan képzeljük el azt, amikor valaki az otthonában kap éttermi minőségű ételt, a hét minden napján.” – Mondta Zsuzsi még a nyitás után, azóta viszont sikerült egy szinttel magasabbra lépniük a vendégek személyes kiszolgálásában is. Még a nyár elején készült el teljesen a Zugkonyha előterében egy hangulatos ki- illetve beülő – attól függően, hogy az utcáról nézzük, vagy Norbi szemszögéből a konyhából – most pedig ennek a téliesítése zajlik éppen, hogy az éhes vendégeknek egész évben legyen egy kellemes, otthonias hangulatú zugja, ahol jókat beszélgethetnek, minőségi italokat kóstolhatnak és csillapítják a gyomor korgását.

De ha már az italok szóba kerültek, a Zugkonyhában itt is különutas megoldást választottak, hiszen az italkínálat nem csupán egy kipipálandó sor volt a hely koncepciójának összeállításakor, hanem gondos válogatás, tesztelés eredménye. Helyben egy igazi cseh sörkülönlegességet, a Bernard hordóit verték csapra, kiszállításnál pedig szintén cseh lágereket és német búzasört is lehet kérni, vagy éppen a Balaton-felvidékről a Petrányi borászat palackjait. Alkoholmentes vonalon pedig a két nagy kólamárka termékei is megtalálhatók a kínálatban, valamint tihanyi levendulás italok.

„Szeretnénk, ha a minőség és az élmény mindig kéz a kézben járna, akár rendelnek, akár helyben fogyasztanak a vendégeink.” – Mondta Zsuzsi miközben az étlapot böngésztük, ahol a minőségi pizzák, kézműves hamburgerek és a már említett gyros-ok mellett megjelentek frissensültek is.

„Mindennek megvan a maga helye és létjogosultsága. Mi a fejlődésben hiszünk. Azok, akik évek óta ugyanazt és ugyanúgy csinálnak, valójában stagnálnak, emiatt idővel szinte elkerülhetetlenül romlani fog a minőségük is. Mi ezért nem adunk lejjebb az alapanyagok minőségéből és az adagok mennyiségéből sem.” – Mondja Norbi, aki ugyan nem szokta havonta átírni az étlapot, de mégis folyamatosan figyeli a visszajelzéseket, véleményeket és a fejében jóval előrébb jár a Zugkonyha kínálatában.

Ahogy Zsuzsi is menedzsmenti oldalról, a távolban pedig már körvonalazódik egy bisztrójellegű étterem sziluettje valahol Veszprémben, amellett, hogy a kiszállítás a jövőben is változatlanul megmaradna, amiben élen jár a Zugkonyha Veszprémben.

A Zugkonyha teljes étlapját ide kattintva lehet végigböngészni. Rendelni pedig még egyszerűbb a Zugkonyha saját mobilalkalmazásán keresztül, amit Androidra itt, Apple telefonokra pedig ide kattintva lehet letölteni.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Ne az ünnepre várjunk, hanem legyen a palack megbontása az ünnep! közélet Ne az ünnepre várjunk, hanem legyen a palack megbontása az ünnep! Sajnos nem ritka jelenség az, hogy a legjobb és legdrágább borok a szekrények vitrinjében pusztulnak el, ahelyett, hogy a hozzájuk illő rangon és miliőben elfogyasszák őket. Mert a legtöbb embernek van legalább egy olyan palack bora, amit „csak akkor nyit ki….” Csakhogy az a bizonyos „akkor”, általában sosem jön el. Zsandár Tamás, a Vehír Borszalon megálmodója és főszervezője szerint tudatos borfogyasztóként ne az alkalmat keressük a palack megbontásához, hanem éppen fordítva, az alkalomhoz válasszuk ki a megfelelő bort. Így nem fogja a többputtonyos aszúk palackjait a pince nemespenésze helyett az otthoni háziport befedni. 2025. november 28. 16:06 Idén is a látogatók döntöttek a legjobbakról a Bakony Expón Bakony Expo Idén is a látogatók döntöttek a legjobbakról a Bakony Expón Vasárnap délután ünnepélyes keretek között adták át a 12. Bakony Expo közönségdíjait a Veszprém Arénában. A vásár idei évében is a látogatók szavazhattak négy kategóriában, hogy eldőljön, kik voltak azok a kiállítók, akik standjukkal, termékükkel vagy vendéglátásukkal a leginkább elnyerték a közönség tetszését. 2025. november 9. 18:51 A város és a vidék ismét egy asztalhoz ül – elindult a Bakony Expo Bakony Expo A város és a vidék ismét egy asztalhoz ül – elindult a Bakony Expo A víz – az élet, a tisztaság és a megújulás szimbóluma – áll a középpontban az idei Bakony Expon, amelyet tizenkettedik alkalommal rendeztek meg a Veszprém Arénában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Veszprém város önkormányzatának közös szervezésében. A háromnapos rendezvény idén is a térségi együttműködés, a helyi termelők, kézművesek és a természet ünnepe lett. 2025. november 7. 23:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.