Zsuzsit és Norbit, a Zugkonyha tulajdonosait idén év elején kerestük fel személyesen először. Akkor még csak pár hónap volt mögöttük nyitás után. Beszélgettünk a veszprémiek ízléséről, arról, hogy hogyan lehet megoldani, hogy hétfőtől vasárnapig, a nap bármely szakaszában ugyanolyan minőségű ételt tudjanak készíteni és nem utolsó sorban eljuttatni az éhes vendégekhez, amikor ők is csak huszonnégy órával gazdálkodnak. Szó volt a magyaros pizza töretlen népszerűségéről és a Norbi által grammra pontosan kimért receptekről, és a minőségi alapanyagokról, ami egyfajta képzeletbeli vörös vonal náluk, amiből nem hajlandóak semmit sem engedni.
„A magyaros pizza népszerűsége töretlen, viszont az utóbbi időben felzárkózott mellé a gyrostál és a sajtburgerünk is, valamint az egyik újdonságot, a fish and chips-et is egyre többen kérik.” – Mesélte Norbi, miközben már elkezdte felfűteni a sütőlapokat az aznapi nyitásra készülve.
A Zugkonyhának alig egyéves működése alatt sikerült elérnie azt, amire nagyon kevés vállalkozás képes. A közösségi média helyi csoportjaiban, amik egyébként az elégedetlenkedők legnagyobb fórumai, a Zugkonyháról pozitív vélemények jelentek meg, de a vendégek személyes visszajelzései, amelyek eljutnak Zsuzsihoz és Norbihoz is csillagos ötösre értékelik a munkájukat.
„Van egy hűséges törzsközönségünk. Ők heti, sőt néha napi szinten rendelnek tőlünk. Olyanra is volt példa, hogy valaki felhívott, hogy érdeklődjön, mit rendelt a párja ebédre, mert szeretné meglepni egy zugkonyhás menüvel vacsorára, de nem akarja ugyanazt az asztalra tenni.”
A Zugkonyha titka valahol ebben is rejlik, amit Zsuzsi konkrét példán keresztül szemléltetett – megbízhatóak és stabilan hozzák azt a minőséget, amit a kezdetekkor megismertek a veszprémiek. Ahogy Norbival megfogalmazták, a hozzájuk hasonlóan keményen dolgozó emberek megérdemlik, hogy munka után, amikor családjukkal leülnek az asztalhoz arra a rövid időre, amire a mókuskerékben lehetőségük van, a pillanatot ne tegye tönkre egy kihűlt, ehetetlen étel.
Hogy ezt a minimális, mégis oly fontos elvárást maradéktalanul teljesíteni tudják, a Zugkonyha saját futárjai folyamatosan mozognak a városban. Zsuzsiék ezt sem szeretnék kiengedni a kezükből, hiszen úgy tartják, a futár maga a pincér, az ő munkájukkal kapcsolatban pedig ugyanúgy elvárás a magas minőség
„Szerettük volna megmutatni, hogyan képzeljük el azt, amikor valaki az otthonában kap éttermi minőségű ételt, a hét minden napján.” – Mondta Zsuzsi még a nyitás után, azóta viszont sikerült egy szinttel magasabbra lépniük a vendégek személyes kiszolgálásában is. Még a nyár elején készült el teljesen a Zugkonyha előterében egy hangulatos ki- illetve beülő – attól függően, hogy az utcáról nézzük, vagy Norbi szemszögéből a konyhából – most pedig ennek a téliesítése zajlik éppen, hogy az éhes vendégeknek egész évben legyen egy kellemes, otthonias hangulatú zugja, ahol jókat beszélgethetnek, minőségi italokat kóstolhatnak és csillapítják a gyomor korgását.
De ha már az italok szóba kerültek, a Zugkonyhában itt is különutas megoldást választottak, hiszen az italkínálat nem csupán egy kipipálandó sor volt a hely koncepciójának összeállításakor, hanem gondos válogatás, tesztelés eredménye. Helyben egy igazi cseh sörkülönlegességet, a Bernard hordóit verték csapra, kiszállításnál pedig szintén cseh lágereket és német búzasört is lehet kérni, vagy éppen a Balaton-felvidékről a Petrányi borászat palackjait. Alkoholmentes vonalon pedig a két nagy kólamárka termékei is megtalálhatók a kínálatban, valamint tihanyi levendulás italok.
„Szeretnénk, ha a minőség és az élmény mindig kéz a kézben járna, akár rendelnek, akár helyben fogyasztanak a vendégeink.” – Mondta Zsuzsi miközben az étlapot böngésztük, ahol a minőségi pizzák, kézműves hamburgerek és a már említett gyros-ok mellett megjelentek frissensültek is.
„Mindennek megvan a maga helye és létjogosultsága. Mi a fejlődésben hiszünk. Azok, akik évek óta ugyanazt és ugyanúgy csinálnak, valójában stagnálnak, emiatt idővel szinte elkerülhetetlenül romlani fog a minőségük is. Mi ezért nem adunk lejjebb az alapanyagok minőségéből és az adagok mennyiségéből sem.” – Mondja Norbi, aki ugyan nem szokta havonta átírni az étlapot, de mégis folyamatosan figyeli a visszajelzéseket, véleményeket és a fejében jóval előrébb jár a Zugkonyha kínálatában.
Ahogy Zsuzsi is menedzsmenti oldalról, a távolban pedig már körvonalazódik egy bisztrójellegű étterem sziluettje valahol Veszprémben, amellett, hogy a kiszállítás a jövőben is változatlanul megmaradna, amiben élen jár a Zugkonyha Veszprémben.
A Zugkonyha teljes étlapját ide kattintva lehet végigböngészni. Rendelni pedig még egyszerűbb a Zugkonyha saját mobilalkalmazásán keresztül, amit Androidra itt, Apple telefonokra pedig ide kattintva lehet letölteni.





