Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

A múlt héten sem lazítottak focistáink

2011. február 7. 8:55
Leitold Tamás blogjában beszámol a veszprémi labdarúgócsapat múlt heti felkészüléséről, beleértve az edzőmeccseket is.

Az elmúlt egy hétben nem volt ideje a csapatnak pihenni. A Haladás első csapata elleni találkozón mindenki játék lehetőséghez jutott. Játékban egyenrangú ellenfelei voltunk az első osztályú ellenfelünknek, viszont helyzetekig alig-alig jutottunk el a kilencven perc alapján. A védekezésünk összességében jó volt, a második félidőben egy hiba után tudott a Szombathely betalálni a kapunkba. Sajnos ez a hiba ismételte már magát, mert siófoki edzőmérkőzésünkön hasonló szituáció után szerzett vezetést a Siófok.


Leitold Tamás

Reméljük, kellőképpen tanultunk a hibáinkból és többet nem fogjuk elkövetni. Külön öröm, hogy ezen a mérkőzésen mutatkozott be a csapatban Alex, aki reméljük, hogy rutinjával, tudásával segíteni tud nekünk. Reméljük, a csapatnak is sikerül őt kiszolgálnia, ő pedig termelni fogja a gólokat.

A Haladás elleni mérkőzés után történő másfél napos pihenőt kaptunk, s hétfőn délután találkoztunk újra. Ekkor tudtuk meg mi játékosok is, hogy a csapat egyik fele másnap a Haladás második csapata ellen fog pályára lépni, míg, akik nem kapnak szerepet, azok edzenek. Azonban várt még ránk két foglalkozás. Mindkét edzés a fizikai felkészítésről szólt, de főleg hétfőn délután volt kemény az edzés. Kedden délelőtt rövid edzés vezényelt a mester, majd délután a társaság egyik fele edzőmérkőzést játszott a másik pedig este edzett. A mérkőzésen végig uraltuk a játékot, két gólt szerezve pedig a győzelmet is megszereztük. A mérkőzésen néhány fiatal is lehetőséget kapott az ifjúsági együttesből, akik így bizonyíthatták képességeiket a mesternek. Este a csapat másik fele vette birtokba a műfüves pályát, ahol egy jó hangulatú fárasztó pörgős edzésen vettünk részt.

Szerdán két edzést vezényeltek a mesterek, ahol főleg a labdás gyakorlatok kerültek előtérbe, de némi futás is szerepelt a programban. Csütörtökön a csapatnak az a fele, aki kedden edzett elutazott Pápára, ahol a helyiek ligacsapata ellen játszottak felkészülési mérkőzést. Ezt a csapatot mondhatjuk akár már NB II-es gárdának is, hiszen nyolc ponttal veretlenül vezetik a harmadosztályú bajnokságot. A mérkőzésen mi birtokoltuk többet a labdát, próbáltunk támadásokat vezetni, azonban főleg az utolsó passzoknál sokat hibáztunk. A félidő közepén büntetőhöz jutottunk, amit biztosan értékesítettünk. Ezután is próbáltuk az akaratunkat az ellenfélre kényszeríteni, ami hellyel, közzel sikerült is, de az első félidő végén sok labdát veszítettünk el az ellenfél térfelén. A második játékrészben is mi birtokoltuk többet a labdát, sikerült az előnyünket tovább növelni is. Azonban ezt a találkozót se sikerült lehoznunk kapott gól nélkül. Egy általunk elvégzett szöglet után az ellenfél vezethetett kontrát, amit egészen a mi tizenhatosunkig nem tudtunk szabályosan megakadályozni. Ott azonban szabálytalankodtunk és büntető következett, amit az ellenfél értékesített is. Ezek azok a hibák, amiket most még el lehet követni, viszont a bajnoki mérkőzéseken, ahol pontokért megy a küzdelem, még az utolsó percekben is fent kell tartanunk a kellő koncentrációnkat.

Akik kedden játszottak mérkőzést, azoknak este edzés volt, amelyen a futás kapott nagyobb szerepet, míg labdából kicsit kevesebb volt ezen a napon. Pénteken egy edzést tartottak a mesterek a csapatnak, labdás gyakorlatok kapták a legnagyobb hangsúlyt. Szombaton a Badacsony-Tapolca együttese ellen léptünk pályára, ahol magabiztosan nagy arányban nyertünk. Két ember kivételével mindenkinek egy félidőnyi lehetősége volt ezen a napon a bizonyításra. Vasárnapra illetve hétfő délutánra szabadnapot kaptunk, azonban hétfőn délután újra edzésen kell majd bizonyítanunk, majd kedden kora délután a NB I-es Kaposvárt látjuk vendégül a műfüves pályán. Újabb erőpróba, és újabb felmérési lehetőség és újabb bizonyítási lehetőség minden játékos részére.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.