Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Célegyenesben a téli felkészülés

2012. február 17. 21:16
A Veszprém FC labdarúgója, Leitold Tamás blogjában beszámol az együttes téli felkészülésének utolsó időszakáról.

Úgy gondolom, eredményes felkészülést zárhatunk magunk mögött. Voltak távozóink, a helyükre igazoltunk, de a cél továbbra a biztos NB II-es tagság kiharcolása. Az érkezők gyorsan beilleszkedtek a csapatba, reméljük velük is hasonlóan jól fogunk szerepelni, mint tettük azt az őszi szezonban.

Több edzőmérkőzést játszottunk a felkészül során, ellenfeleink között voltak NB I-es és NB III-as együttesek is. Az erősebb ellenfelek ellen jobban teljesített a csapat, mindhárom első osztályú partnerünk egyenrangú ellenfelei voltunk. A Siófokot hazai pályán sikerült megvernünk, de tudjuk, hogy ezek csak apró sikerek, mert minden elvégzett munkának a bajnoki mérkőzéseken kell kijönnie.

Az NB III-as ellenfelekkel szemben főleg a támadó játékunk hatékonyságát kellett gyakorolnunk. Ez azonban még nem állt teljesen össze, de a felkészülés vége felé már kezdenek egyre jobban összecsiszolódni a csapategységek. Sajnos épp a támadószekcióban volt a télen a legnagyobb vándorlás, ha úgy vesszük, 15 gól távozott tőlünk. A helyükre igazolt csatár már kezd egyre jobb formába lendülni, ezt mutatta az elmúlt két-három edzőmérkőzésen mutatott játéka is. Egyelőre még idő kell, hogy teljesen kiismerjük egymás mozgását és gondolatát, de ez pár mérkőzés során ki fog alakulni.

A védelemben is történt változás, mert elvesztettük egyik meghatározó játékosunkat az MLSZ döntése értelmében. A játékos társunkért teljes mértékben kiállunk, a tavaszi szezonban a csapat érte is fog küzdeni. Bízunk, benne rendeződik a helyzete és minél előbb újra a csapat rendelkezésére állhat.

A felkészülésünket az időjárás nem segítette, de a nagy hideg ellenére a csapatnál alig voltak megbetegedések, s egy-két kisebb esetet leszámítva a sérülések is lekerülték a csapatot.

Egy hét múlva már bajnoki mérkőzésre fogunk készülni, annyi bizonyos, hogy a mérkőzést mindenképp lejátsszuk. Mi mindenképp így készülünk, az meg pedig már más kérdés, hogy az időjárás hogy fogja "gondolni".

A hétvégén pedig jön az utolsó edzőmérkőzés, amit nevezhetünk főpróbának is. Itt még az eredmény annyira nem lesz lényeges, de a mutatott játék annál fontosabb. Persze azért jó lenne győzelemmel zárni a felkészülést, s ebből is önbizalmat meríteni a tavaszi szezonra. Egy hét múlva pedig már fontos bajnoki pontokért fogunk küzdeni. Reméljük sikeres lesz a szezon kezdet! Hajrá VFC!

Leitold Tamás

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.