Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Jó őszt hagytunk magunk mögött”

2011. december 18. 22:04
A Veszprém FC labdarúgója, Leitold Tamás blogjában feleleveníti az együttes utolsó két bajnokiját és értékeli az őszi idényt.

Az utolsó két bajnoki mérkőzésen négy pontot sikerült gyűjtenünk, amelynek köszönhetően elértük az ősz elején kitűzött céljainkat. A csapat számára mindkét bajnoki fontos volt., amelyeken előzetesen négy ponttal már kiegyeztünk volna, de így utólag nézve, akár hatot is szerezhettünk volna. Mivel azonban az utolsó hat bajnokin nem találtunk legyőzőre, így azt mondhatjuk, hogy elégedettek lehetünk, hiszen a tavalyi évhez képest rengeteget fejlődtünk.


Leitold Tamás

Baján is győzni szerettünk volna, de a kidolgozott helyzeteinkből csupán egyet sikerült gólra váltanunk. Pedig a mérkőzés folyamán volt három szászázalékos ziccerünk, amiből egyet illet volna még kihasználni. Sajnos nem sikerült, így pedig meg kellett elégednünk az egy ponttal, amit előre el is fogadtunk volna, de így utólag azért hagyott a csapatban némi hiányérzetet.

A következő bajnokin viszont meg akartuk mutatni hazai közönség előtt, hogy fél év alatt mennyit is tudtunk fejlődni, a vendég Gyirmót együttese ellen pedig kiváló lehetőségünk nyílt erre. A találkozónak nem mi voltunk az esélyei, ezért úgy mentünk fel a pályára, hogy nekünk veszteni valónk nem lehet. Hiszen ha kikaptunk volna, akkor sem szomorkodhatunk volna igazán, mert az ellenfél egy jobb erőkből álló, stabilabb anyagi helyzetű csapat, és ők az NB I-es feljutást tűzték ki célul. Azért a mérkőzésre nem feltartatott kézzel futottunk ki. Biztos védekezésből gyors kontrákat akartunk vezetni, amelynek meg is lett az eredménye, a Mester taktikája bejött, és sikerült a győzelmet megszereznünk.

Jobban nem is tudtunk volna búcsúzni az évtől. Ezen a mérkőzésen valamit vissza is hoztunk a döntetlenekkel elhullajtott pontokon. Ami pedig a mutatott játékot illeti, azt hiszem, kijelenthetjük, azon a délután a mi csapatunk jobban akarta a győzelmet és igazi csapatként diadalmaskodott is. Ezek után már csak bízhatunk benne, hogy legalább ilyen eredményes tavasz elé nézhetünk, mint az őszünk volt.

A szezon előtt a vezetőség a biztos bent maradást tűzte ki célul a csapatnak. Nyáron átalakult kicsit a keretünk: mentek, illetve jöttek is játékosok. Azt hiszem, akik jöttek azokat gyorsan befogadtuk és kezdett kialakulni egy jó társaság. A bajnokság kezdete viszont nem sült el számunkra jól, előbb 2-0-s vezetésről kikaptunk Sopronban, majd hazai pályán szenvedtünk egygólos vereséget a megyei rivális Ajkától. Azonban nem estünk pánikba, mert tudtuk, hogy mindkét meccsen a sok hiba miatt maradtunk pont nélkül és tudtuk, hol és miken kell változtatni a jövőben, hogy sikeresebbek legyünk.

Most már kijelenthetjük, ez sikerült, mert a tavasz végére szinte bármelyik csapat ellen fel tudtuk venni a küzdelmet, sőt sok esetben a mi helyzet kihasználásunkon múlt csak az, hogy nem szereztünk több pontot. Négyszer kaptunk ki ősszel, ami előrelépés tavalyhoz képest, és játszottunk hat döntetlent is. Azt hiszem ez is előremutatást jelez, már csak ha azt nézzük, hogy tavaly harminc meccs alatt egyszer sem sikerült „ikszelnünk”. A döntetlenek közül azonban volt két-három mérkőzés ahol a hibánk nem sikerült a győzelmet megszereznünk, és így utólag számolva akár még a dobogón is lehetnénk.

Viszont a tatabányai döntetlenünk nagyon értékes számunkra, amiből a csapat erőt is merített, és talán ezután a meccs után hittük el igazán, hogy nem kell senkitől sem tartanunk, mert most már bárkivel partiban tudunk lenni és bárkit meg is tudunk verni.

A győzelmek számában is előrébb léptünk, s biztosan mondhatom, hogy a Gyirmót elleni diadalunk bravúrnak számít. Összességében úgy vélem, hogy jó őszt hagytunk magunk mögött, sikerült előrébb lépnünk és a célunkat teljesítve középcsapattá nőttük ki magunkat. Erre lehet tavasszal újra építkezni, ami reméljük sikerülni is fog. Reméljük, a csapatban nem lesznek nagy változások és a társaság egyben marad. Ez biztosan nem lesz könnyű feladat a vezetőségnek, mert sokak figyelmét sikerült felhívnunk a szezonbeli szerepléssünnel. Igaz, ennek voltaképp örülhetünk is, mert azt jelenti, hogy vannak értékek a csapatban, akik akár magasabb szinten is tudnak majd játszani, ami pedig mind a szurkolóknak, mind a vezetőségnek örömet jelenthet.

A szurkolóknak köszönjük az egész éves biztatást. Ezúton is kívánunk Nekik kellemes karácsonyi ünnepet, illetve eredményekben gazdag boldog új évet! Hajrá VFC!

Leitold Tamás

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.