Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres tavaszra készülnek

2012. január 26. 21:44
Leitold Tamás blogja a Veszprém FC felkészülésének első időszakáról, fókuszban a múlt heti győri teremtornával.

A közel öthetes pihenő után megkezdtük a felkészülést a tavaszi idényre. Az első héten napi két edzés mellett készültünk, amelyeken délelőtt jobbára a labdás gyakorlatok szerepeltek a programban, míg délután a futásoké volt a főszerep.

A második hét elején állóképességi felméréssel kezdtünk. Ez az időszak is az erőszerzésről szólt sok futással. De senki sem panaszkodik, mert tudjuk, hogy az alapozó időszak a kemény munkáról szól. A tavaszi idényben pedig szeretnénk ott folytatni a játékot és az eredményességet, ahol a Gyirmót ellen abbahagytuk, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő erőállapot elérése.

A második hét végén Győrben, az Alcufer kupán szerepeltünk. A kétnapos torna első napján két alacsonyabb osztályú csapat volt az ellenfelünk, őket nagy különbséggel fektettük két vállra, míg a csoportrangadón a Videoton második együttese ellen léptünk pályára. Ott az utolsó másodpercekben szerzett találatunkkal sikerült döntetlenre mentenünk a mérkőzést, ami egyben azt is jelentette, hogy a csoport élén mi zártunk.

Vasárnap már a helyosztókért ment a küzdelem. Itt először a Gyirmót csapatával mérkőztünk meg, akik ellen egy nagyon jó játékkal 3:1-es győzelmet arattunk. Így esélyünk nyílt a döntőbe kerülni, de ahhoz a következő mérkőzésünkön le kellett győznünk az NB III-as Csorna együttesét. Nagy különbségű győzelmet sikerült aratnunk felettük, ami azt eredményezte, hogy bejutottunk a döntőbe ahol a Tatabánya együttese lett az ellenfelünk.

A döntőben szoros csatában döntetlen lett a végeredmény, ezáltal jöhettek a büntetők. Sajnos ott mi maradtunk alul, a hetedik rúgás után mi hibáztunk, az ellenfél pedig nem rontott. A döntő külön érdekessége volt, hogy az év játékvezetőjének megválasztott Kassai Viktor vezette a mérkőzést. Összességében a torna jól szolgálta a felkészülésünket, és egy kis szerencsével akár a tornagyőzelem is megszülethetett volna.

A harmadik héten már két edzőmérkőzés is szerepel a programunkban. Szerdán az NB I-ben szereplő Siófok volt az ellenfelünk, ahol egyenrangú ellenfelei voltunk az egy osztállyal feljebb szereplő gárdának. Több helyzetet sikerült kidolgoznunk, mint ellenfelünknek, azonban egy szerencsés góllal a tópartiak szerezték meg a győzelmet. A hétvégén azonban javíthatunk a Pápa ellen.

A csapat körül nem volt a télen nagy változás, egy-két ember távozott. Alex távozása nagy érvágás lehet számunkra, de bízunk benne, hogy a vezetők megtalálják a megfelelő személyt a pótlására. A játékosok dolga pedig továbbra is a munka és a minél jobb felkészülés a tavaszi szezonra. Hajrá VFC!

Leitold Tamás

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.